POVODOM PRAZNIKA RADA SOCIJALISTI POLOŽILI VENAC NA SPOMENIK DIMITRIJU TUCOVIĆU

Delegacija SPS Kolubarskog okruga položila je danas, povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada, venac na spomenik Dimitriju Tucoviću na Vrače brdu u Ćelijama.

Socojalisti tradicionalno na današnji dan ovim činom obeležavaju 1. maj, a tročlanu delegaciju koja je danas položila venac u Ćelijama činili su zamenik predsednika stranke Đorđe Milićević, u ime valjevskih socijalista Aca Spasić i lider lajkovačkih socijalista Jagoš Lončar.

A delegacija Socijalističke partije Srbije, koju je predvodio predsednik Ivica Dačić, položila je danas u Beogradu venac na grob Dimitrija Tucovića, povodom obeležavanja 1. maja, Međunarodnog praznika rada.

Dačić je podsetio da je Dimitrije Tucović bio osnivač srpske socijaldemokratije i naveo da je SPS deo tog istorijskog kontinuiteteta.

– Sve to govori o dugim tradicijama socijalističkog pokreta, a sastavni deo socijalističke ideje je radnički pokret, odnosno, obeležavanje 1. maja kao socijalističkog i radničkog praznika, koji se slavi svuda u svetu – kazao je Dačić. Naveo je, da Ustav definiše Srbiju kao državu zasnovanu na principima vladavine prava i socijalne pravde, te da je cilj da se stvori društvo u kom će pitanje socijalne pravde biti nešto što se podrazumeva.

Related posts

Leave a Comment