VELIKA POBEDA STRMOVA, UBEDLJIV PORAZ ŽELEZNIČARA OD LIDERA, REMI ZADRUGARA

Odličan početak vikenda za lajkovačke fudbalske zonaše, druga pobeda Strmova u prvenstvu i remi Zadrugara u Ljuboviji, pokvarili su fudbaleri Železničara ubedljivim porazom od Budućnost Krušika na svom stadionu.

Dakle, rezultati lajkovačkih klubova u 17. kolu Kolubarsko-mačvanske zone: Cer – Strmovo 1968 0:4 (0:3), Drina – Zadrugar 1:1 (0:0), Železničar – Budućnost Krušik 1:4 (0:1).

Lider prvenstva, posle dva remija i poraza, „proradio“ je baš u četvrtom prolećnom kolu u Lajkovcu i ubedljivo savladao Železničar sa 4:1. Tako je prekinut odličan niz Železničara od dve pobede i jednog nerešenog rezultata.

Golove za gostujući tim dali su Sofronić u 18 i 50. i Gentić u 54. minutu, dok je četvrti bio autogol Marjanaovića u 55. minutu. Utešni pogodak za Železničar  postigao je Dragan Tomić u 77. minutu iz jedanaesterca.

Sjajnu utakmicu juče je Petkovici odigralo Strmovo i savladalo Cer sa ubedljivih 4:0, a na poluvremenu bilo je 3:0. Poveli su Lajkovčani već u 9. minutu golom Dunjića. Vođstvo je povisio legendarni Gile Savković u 39. minutu, da bi pred sam kraj prvog poluvremena Stojaković učinio prednost Strmova vrlo ubedljivom. Domaćin je u 77. minutu ostao sa fudbalerom manje jer je isključen golman Krsmanović zbog vređanja sudije. Tačku na meč stavio je Rajković u 80. minutu pogotkom iz penala.

Zadrugar, najbolje plasirani lajkovački zonaš, doneo je u subotu bod iz Ljubovije, sa starim znancem Drinom odigrao je 1:1. U nervoznom susretu sa dosta žutih kartona i po jednim crvenim, poveli su domaći u 51. minutu golom mladog igrača Nikolića, da bi u 64. izjednačio sjajni Vladimir Jerinić, verovatno najbolji strelac u istoriji Zadrugara. U 75. minutu isključeni su Pavlović iz redova zeleno-belih i Petrović iz Drine, zbog međusobnog koškanja i udaranja.

Iako je osvojio bod Zadrugar je pao sa četvrtog na sedmo mesto sa 22 boda, a Strmovo i Železničar izmenjali su mesta na začelju tabele: sada je Strmovo pretposlednje sa 14, a najpoznatiji lajkovački klub poslednji sa 12 bodova.

Related posts

Leave a Comment