URUČENJEM NAGRADA POBEDNICIMA POETSKOG KONKURSA BIBLIOTEKA OBELEŽILA SVETSKI DAN POEZIJE

Danas u podne, u čitaonici lajkovačke biblioteke upriličen je program povodom 21. marta – Svetskog dana poezije i dodela diploma i zahvalnica učesnicima poetskog konkursa ”Prolećna čarolija”, koji je za osnovce realizovala Gradska biblioteka Lajkovac.

Nagrađeni radovi u kategoriji nižih razreda (od I do IV ) su Stefan Jakovljević III/5 i Andrija Brdarić II/5.

U kategorija viših razreda (od V do VIII razreda), nagrađeni su Andrej Vukašinović  učenik V razreda i Marija Jeremić, učenica VIII razreda, članovi Literarne sekcije “Razigrano pero”.

Svim učesnicima kao i njihovim mentorima uručene su zahvalnice.

U ime organizatora, prisutne je pozdravila direktorka biblioteke Biljana Bogdanović.

Sve na konkurs prispele radove ocenjivala je stručna komisija, koju je imenovala Gradska biblioteka. Komisija je bila u sastavu: mr Daren Milivojević, školski bibliotekar Marina Pažinović i Snežana Živanović iz Dečijeg odeljenja lajkovačke biblioteke. Zbog velikog broja prispelih radova, komisija je imala pune ruke posla i prilično težak zadatak.

Mladi pesnici su čitanjem prigodnih svojih i pesama drugih autora danas istovremeno obeležili i Svetski dan osoba sa Daunovim sindromom.

Katarina Marković, učiteljica Izdvojenog odeljenja u Pepeljevcu lajkovačke OŠ „Mile Dubljević“ je posebno obradovana uspehom sadašnjih i bivših učenika škole u Pepeljevcu:  

„Početak proleća smo započeli prolećnom čarolijom u vidu diploma i zahvalnica učesnicima, kao i mentorima,  a takođe i odeljenjskoj zajednici. Uz to, na dodeli diploma i zahvalnica u biblioteci je organizovan prigodan program. Učenici, učesnici i nagrađeni su trenutno na rekreativnoj nastavi u Soko banji, tako da smo nagrade preuzele učenica Andrea Radosavljević i ja, a nagrađene pesmu su i pročitane. Učenici IO Pepeljevac su uzeli učešće na literarnom konkursu Gradske biblioteke u Lajkovcu. Tema konkursa je Prolećna čarolija. Svako je mogao da napiše tri pesme, uz obaveznu šifru. Učenici su ispoštovali propisana pravila konkursa. Na konkursu su učestvovali učenici drugog razreda: Andrej Brdarić i Đurđa Brdarić i trećeg razreda: Lazar Brdarić, Vuk Vukašinović, Lena Savković i Stefan Jakovljević. Odeljenjske zajednice III-5 I IV-5 su napisale zajedničku pesmu, pod mentorstvom učiteljica Gordane Stanojević i mojim. Danas je u Gradskoj biblioteci u Lajkovcu, na dodeli nagrada, među nagrađenim učesnicima su se našli Stefan Jakovljević (3.razred) je osvojio 1.mesto, mentor Gordana Stanojević, dok je moj učenik Andrej Brdarić (2.razred) osvojio 2.mesto.”

Svi učesnici su dobili zahvalnice a pobednici diplome. Pobednici su dobili na poklon i knjigu nast.Sonje Milovanović.

Gradska biblioteka Lajkovac je danas, zajedno sa osnovcima lajkovačke opštine, dostojno i prikladno obeležila Svetski dan poezije.  

Related posts

Leave a Comment