REVANŠ PRIPAO UBU, ODLUKA U ČETVRTAK U LAJKOVCU

U revanš utakmici polufinala plej-ofa Superlige Srbije, odbojkašice Uba večeras su u svojoj hali pobedile lajkovački Železničar sa 3:1, po setovima 25:22, 25:17, 23:25 i 26:24.

Kao i u prvom meču u Lajkovcu Ubljanke su bolje startovale, a malo je nedostajalo da ekipa Železničara ponovo napravi preokret, odnosno dođe do petog seta.

U svakom slučaju, zaslužena pobeda Uba, a odluka o tome ko će u finale pašće u četvrtak u Sportskoj hali Lajkovac.

Prvi finalista je već poznat: to su odbojkašice Crvene zvezde koje su danas u Beogradu ubedljivo savladale ekipu Jedinstva iz Stare Pazove sa 3:0 (25:16, 25:21 i 25:18).

I večeras su odbojkašice Uba i Železničara pokazale da se radi o dve vrlo kvalitetne ekipe. Prvi set je bio izjednačen do rezultata 20:20, a onda je Ub napravio razliku i sačuvao je do kraja, da bi zatim izvanrednom igrom ubedljivije dobio drugi period igre. U trećem setu trgla se ekipa Železničara, podizala intenzitet igre, da bi od polovine seta počela da pravi razliku koju je sačuvala do kraja.

Bilo je neverovatno posmatrati četvrti set u kojem se doslovno igralo „poen za poen“ sve do rezultata 17:17, kada Železničar pravi dva razlike. Međutim, Ubljanke ubrzo to nadoknađuju, pa se od 20:20 opet igra „poen za poen“, s tim što je Železničar uvek prvi dolazio do poena prednosti. Ali, posle slabog prijema odbojkašica Železničara ekipa Uba uspeva prvi put u setu da povede sa 25:24, a zatim i da se odbrani, a Ljilja Ranković iskusno poentira, što su odbojkašice Uba burno proslavile.

Najefikasnija u Železničaru bila je Uzelac sa 17 poena, Mirosavljević je osvojila 12, Batinić 10, Savićević 7 itd. U timu Uba kapiten Ranković je upisala 18 poena, Gligorić 15, Erić 12, Kecman 9 itd.

Dakle, odluka o drugom finalisti pašće u trećoj utakmici koja se igra u četvrtak 24. marta, podrška publike  biće vrlo važna, tako da preostaje samo da poručimo – u četvrtak svi u halu!

Foto: Glas Tamnave

Related posts

Leave a Comment