POČELI RADOVI NA IZGRADNJI 2,2km PUTA MIRKOVIĆI – JOSIPOVIĆI U GORNJEM KRAJU JABUČJA

Duže od deceniju najavljivani radovi u Gornjem kraju Jabučja, na deonici puta Mirkovići – Josipovići u dužini od 2,2km, otpočeli su pre nekoliko dana. Vrednost radova je 18 miliona dinara, izvođač radova je PZP Valjevo, a ako vremenski uslovi budu pogodovali dinamici izvođenja radova, put će biti završen do sredine marta meseca.

Posebno radosni bili su danas meštani Dubrave, jer su dugo čekali na ispunjenje brojnih obečanja vezanih za ovaj put, koji mnogo znači za meštane.  

Radove u Gornjem kraju Jabučja obišao je danas predsednik opštine Andrija Živković sa saradnicima i tom prilikom je rekao:

“Meni je veoma drago, da su posle više os jedne decenije, a verovatno i blizu dve decenije obećanja za ovaj put, gde najvećim delom žive naše komšije Romi, otpočeli dugo najavljivani radovi na deonici puta Mirkovići – Josipovići, koja prolazi kroz Dubravu. Mi smo obećali, da ćemo puteve uraditi u svim delovima naše opštine gde je pretežno naseljena romska populacija. Mi smo ugovorili ovu deonicu od 2,2 kilometra, čija je vrednost radova 18 miliona dinara,  a izvođač radova je PZP Valjevo. Radovi su krenuli pre nekoliko dana i ako vremenski uslovi dozvole, mi ćemo već do polovine marta imati završenu kompletnu deonicu . Ono što je meni jako drago jeste da upravo ljudi koji ovde žive dobiju pre svega one elementarne uslove za život. Veoma je važno da budu povezani sa opštinom Lajkovac, a takođe i da  školski autobus koji saobraća ovuda ima osnovne uslove za prevoz dece. Ja posebno odajem veliku zahvalnost meštanima Dubrave, jer sigurno veliki broj dece odavde održava našu školu u Jabučju. Ovo je veliki dan za Gornji kraj Jabučja i ovo nije kraj poboljšanja uslova za život stanovnika ovog dela opštine  Lajkovac. U planu je da se reši i problem odlaganja smeća, a nakon završetka ove deonice, u planu je i 400 metara asfalta u Donjem kraju, u romskom naselju Trebeži, a potom i rešavanje problema naselja Palež u Pepeljevcu, u kome takođe žive Romi.

Meštanin Dubrave Zoran Mitrović, vidno srećan zahvalio se opštinskom rukovodstvu koje je preuzelo odgovornost i rešilo problem puta Mirkovići – Josipovići, na koji se predugo čekalo. Naglasio je, da za meštane ovaj put mnogo znači i da će bitno doprineti kvalitetu njihovog života.

Related posts

Leave a Comment