ODBOJKAŠICE UBEDLJIVO, SA 3:0, POBEDILE SPARTAK U SUBOTICI

U poslednjem, 18. kolu Superlige Srbije, večeras su u Subotici odbojkašice Železničara opravdale ulogu favorita i savladale Spartak maksimalnim rezultatom 3:0, po setovima 25:15, 25:11 i 25:19.

Železničar je obezbedio drugo mesto pred start plej-ofa, a do prve pozicije bi došao ukoliko bi Jedinstvo na svom parketu bilo ubedljivo poraženo od Crvene zvezde. Zvezda jeste jedan od najkvalitetnijih timova u ligi, ali će Jedinstvo teško dozvoliti da pred svojim navijačima u poslednjem kolu prepusti prvu poziciju. Za crveno-bele ovaj meč nema takmičarski značaj jer bez obzira na rezultat ostaju na trećem mestu, ali je stvar prestiža da prikažu najbolju moguću igru.

Najviše poena za Železničar večeras su osvojile: Batinić 13, Uzelac 12, Milojević 9, Kutlešić 8 i Oluić 7. Daleko najbolja u sastavu suparnika sa 15 poena bila je Sara Pavlović, koja je na početku prvenstva igrala za Ub.

Važna činjenica pred početak plej-ofa jeste odličan povratak Aleksandre Uzelac, koja je ove sezone jedan od nosilaca igre u timu Branka Kovačevića, a večeras je osvojila 12 poena.

U subotu se sastaju Srem-Inđija i Klek-Partizan. U nedelju se igra derbi između Jedinstva i Crvena zvezde (18 časova, RTS 2), takođe i meč između Uba i TENT-a koji je bez takmičarskog značaja, jer su ove dve ekipe zauzele četvrto i peto mesto.

Related posts

Leave a Comment