SAVA RADOVANOVIĆ I MARINA PAVLOVIĆ DOBITNICI SPECIJALNE MEĐUNARODNE NAGRADE NA „ZLATNOJ KACIGI“

Učenici OŠ ” Mile Dubljević” Lajkovac, Sava Radovanović VII/4 i Marina Pavlović VII/3, dobitnici su specijalnih nagrada na 30. jubilarnom Međunarodnom Festivalu humora i satire „ZLATNA KACIGA“ 2022. u Kruševcu. Talentovani lajkovački osnovci su i ovoga puta nastupili pod mentorstvom svog likovnog pedagoga, akademskog slikara Miloja Mitrovića i kao i ranijih godina ponovo su se našli među dobitnicima nagrada ovog prestižnog međunarodnog festivala.

Na ovom jedinstvenom konkursu u Srbiji, koji podstiče stvaralaštvo mladih, ovoga puta na temu Jubilej, učestvovalo je ukupno 225 autora (187 autora za karikaturu i 38 autora za pisanu formu) iz 46 zemalja sveta, koji su poslali 453 karikature, 20 priča, 23 pesme i 715 aforizama. Mladi su poslali 72 karikature, 4 stripa i 1 pesmu… Konkurencija je i ovoga puta bila izuzetno velika, ali su se odlukom stručnog žirija lajkovački likovnjaci, kao i uvek do sada našli među najboljima.

Sava Radovanović VII/4

Marina Pavlović VII/3

Žiri za radove autora do 18. godina 30. Međunarodnog festivala humora i satire „Zlatna kaciga“, koji je zasedao 10. februara u prostorijama Kulturnog centra Kruševac, bio je u sastavu: Aleksandar Stojadinović, predsednik i članovi Saša Miletić i Bratislav Kostadinović.

Nagrade će dobitnicima biti uručene 1. aprila na Dan šale u kruševačkom pozorištu, na završnici Festivala „Zlatna kaciga“.

Related posts

Leave a Comment