AMBULANTA U JABUČJU SPREMNA ZA OTVARANJE; KADROVSKO I TEHNIČKO POJAČANJE DOMA ZDRAVLJA LAJKOVAC

Otvaranje renovirane i kompletno novoopremljene ambulante u Jabučju očekuje se do kraja meseca, potvrdio je predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković. Pored toga, predsednik Živković je saopštio i još dve lepe vesti vezane za zdravstvo: Ministarstvo zdravlja je odobrilo prijem novih zdravstvenih radnika u lajkovački Dom zdravlja i od Ministarstva zdravlja dobijena je donacija: dva vozila za Dom zdravlja, jedno sanitetsko vozilo i jedno vozilo za dijalizu.

“Konačno, već krajem ovog meseca očekujemo da se otvori i ambulanta u Jabučju, u sklopu Doma zdravlja Lajkovac, koja je potpuno renovirana i opremljena krajem prošle godine. Ono što je bio problem je nedostatak zdravstvenog kadra u Domu zdravlja. A sada ono što jako raduje i ja se ovim putem zahvaljujem Ministarstvu zdravlja i gospodinu Lončaru, koji je odobrio prijem novih zdravstvenih radnika u lajkovački Dom zdravlja, pre svega mislim na nekoliko lekara i ostalog zdravstvenog osoblja. Time su se  stekli svi uslovi da ćemo u narednom, bliskom periodu moći da otvorimo ambulantu u Jabučju.

Takođe, ono što jako raduje, to je da smo od Ministarstva zdravlja dobili donaciju, dva vozila za Dom zdravlja, jedno sanitetsko vozilo i jedno vozilo za dijalizu. Očekujemo da donacija stigne krajem februara ili početkom meseca marta. Tako Dom zdravlja u novu godinu ulazi potpuno i tehnički i kadrovski opremljen i pojačan, što je dugo godina bio problem lajkovačkog Doma zdravlja. Ja se zahvaljujem na saradnji novoj direktorki dr Jovani Radovanović i sigurno, ono što je cilj i opštine Lajkovac i Doma zdravlja jeste da stanovnici opštine Lajkovac imaju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu i ja se nadam da će ona biti podignuta na nivo koji građani zaslužuju, a ja im želim da što manje posećuju Dom zdravlja i da pre svega budu zdravi”, rekao je ovim lepim povodima predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković.

Related posts

Leave a Comment