NASTAVLJENA IZGRADNJA PEŠAČKO-BICIKLISTIČKE STAZE U RUBRIBREZI

Kao što je i planirano, nastavljena je i prošle godine započeta izgradnja važne pešačko-biciklističke staze u Rubribrezi, između regionalnog puta i pruge. Vrednost ovih radova je milion dinara, a sredstva su obezbeđena preko lokalnog Programa Saveta za bezbednost u saobraćaju, od kazni za saobraćajne prekršaje na teritoriji lajkovačke opštine.

Nenad DŽajević, zamenik predsednika opštine o realizaciji ovog projekta je rekao:

“U protekle tri godine uloženo je skoro 10 miliona dinara za stazu od početka Rubribreze: za izgradnju nove, rekonstrukciju postojeće i rekonstrukciju starog dela. Obezbeđeno je i četiri miliona dinara za nastavak radova do Pepeljevačke rampe, tako da će svi naši sugrađani, pogotovo meštani Rubribreze i Nepričave moći bezbedno da se kreću ovuda. Prvenstveno je to važno za naše najmlađe sugrađane, đake pešake. Radove ćemo nastaviti u toku godine, kada raspišemo javnu nabavku. Ukupna dužina staze do Pepeljevačke rampe iznosiće oko tri kilometra. Kada završimo jednu deonicu, planiramo da odmah uradimo i zaštitnu ogradu, kako nesavesni građani ne bi parkirali vozila na stazi, pogotovo teretna.”

Zoran Vasiljević, odbornik iz Rubribreze je rekao da im je staza vrlo važna zbog bezbednosti, pogotovo za đake, jer je saobraćaj na regionalnom putu vrlo frekfentan, a sada su bezbedno povezani trotoarima i stazom i to od autobuske stanice u centru Lajkovca do Nepričave.

Related posts