TROJE NOVOZARAŽENIH

Od posledica korona virusa u Kolubarskom okrugu preminula je još jedna osoba. Preminula je osoba sa područja Valjeva. Od početka epidemije u Kolubarskom okrugu preminule su 823 osobe, od kojih je bitku sa kovidom na području Lajkovca izgubila 61 osoba.

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Valjevo, od 32 novozaraženih u okrugu, na području Lajkovca su laboratorijski potvrđena tri nova slučaja Kovid – 19 infekcije.

Aktivnih slučajeva na području Lajkovca je 27, a aktivnih slučajeva u Kolubarskom okrugu je 578 obolelih od korona virusa.

Do sada je na području Lajkovca ukupno potvrđeno 2857 slučajeva Kovid – 19 infekcije, od kojih je u ovoj godini obolelo 1930 osoba. Ukupan broj potvrđenih slučajeva Kovid – 19 infekcije u Kolubarskom okrugu, od početka pandemije, je 36384.

U Opštoj bolnici Valjevo su prema poslednjim podacima na lečenju 92 pacijenta sa kliničkom slikom Kovid – 19 infekcije  (Izvor: Servis javnog zdravlja), od kojih je na potpomognutoj respiraciji 15 pacijenata.

Juče je u Valjevu hospitalizovano 11 kovid pacijenata, od kojih je 8 nevakcinisanih i troje vakcinisanih.

Dnevni izveštaj Kovid -19, stanje na dan 20. decembra:

Related posts

Leave a Comment