U REVANŠU POLUFINALA KUPA SRBIJE ŽELEZNIČAR DOČEKUJE TENT

Odbojkašice Železničara, aktuelne pobednice Kupa Srbije,  na najboljem su putu da brane ovaj trofej. U sredu, 22. decembra od 19 časova u Sportskoj hali Lajkovac igraju revanš utakmicu polufinala protiv TENT-a iz Obrenovca.

Direktan prenos utakmice u Lajkovcu je na Jutjub kanalu Odbojkaškog saveza Srbije

Lajkovčanke imaju veliku prednost jer su prvi susret u Obrenovcu dobile sa 3:0, tako da im je dovoljno da osvoje jedan set.

Svakako da se od Železničara, koji već duže vreme ne zna za poraz, očekuje da obraduje još jednom pobedom svoje verne navijače, čija podrška i prisustvo se i ovoga puta očekuju u što većem broju u Sportskoj hali Lajkovac.

Ove sezone tim Branka Kovačevića prilično lako dobija mečeve sa Obrenovčankama, ali su i one u usponu forme, posebno motivisane poslednjom prvenstvenom pobedom protiv Crvene zvezde i plasmanom u četvrtfinale Kupa izazivača.

Prvi finalista Kupa Srbije poznat je još od prošle srede, to je Crvena zvezda, koja je dobila Ub i u drugom meču sa 3:1. Sa potpuno utemeljenim optimizmom očekujemo da ekipa Železničara bude drugi finalista, a to treće finale za Železničar igraće se sledeće godine (obično je to u martu).

Po propozicijama Kupa Srbije u polufinalu se igraju dve utakmice. U slučaju da protivnici imaju po jednu pobedu finalistu određuje bolji set količnik iz odigranih utakmica, odnosno bolji poen količnik iz svake utakmice pojedinačno, ukoliko je set količnik isti. U slučaju da se na ovakav način ne može odrediti finalista, igra se dodatni “zlatni set”, koji određuje konačnog pobednika polufinala.

Related posts

Leave a Comment