JAVNA TRIBINA O ŽRTVAMA PORODIČNOG NASILJA

Udruženje žrtava nasilja HAJR, Centar za unapređenje društva i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog organizuju 15. decembra javnu tribinu, koja će se održati u Svečanoj sali opštine Stari grad u Beogradu, u terminu od 16 do 18 časova, a pod nazivom „Da li lično poznajemo neku osobu koja je žrtva porodičnog nasilja i da li bismo se lično umešali i preduzeli korake da pomognemo?“

Ovaj projekat je realizovan uz finansijsku podršku iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, u okviru programa „Sprovođenje antidiskriminacionih politika u Republici Srbiji za 2021. godinu“.

Ciljna grupa ove javne tribine su žrtve porodičnog nasilja i svi drugi ljudi koji verovatno lično poznaju neku osobu koja je žrtva porodičnog nasilja iz Beograda, Aranđelovca, Lajkovca, Niša, Trstenika i Šida, kao i stručnjaci iz ove oblasti.

Pored ove javne tribine, sastavni deo projekta je grupna psihološka radionica.

Svi zainteresovani, koji su žrtve porodičnog nasilja, mogu da se prijave na ovu grupnu psihološku radionicu koju će voditi psihijatar prof dr Jovan Marić i diplomirani psiholog Natalija Poljak Petrović.

Na grupnu psihološku radionicu žrtve porodičnog nasilja mogu se prijaviti na sledeće telefone:

Za Beograd: 064 482-9599, 069 302-4217 i 064 848-3740, uznhajr@gmail.com

Za Niš: 063 165-6209, uznhajrnis@gmail.com

Za Aranđelovac: 064 287-7613, uznhajrarandjelovac@gmail.com

Za Lajkovac: 064 501-0290, uznhajrlajkovac@gmail.com

Za Trstenik: 062 113-8244 uznhajrtrstenik@gmail.com

Za Šid: 061 305-3539, uznhajrsid@gmail.com

Stavovi izneti u ovom projektu pripadaju autorima i njihovim saradnicima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

“Svi znamo koliko je strasno  nasilje prema  žemama u našem društvu! Dobro je da se okupljamo, razmenimo iskustva, pričamo o tome i da pomognemo kadgod se ukaže prilika za to!” – kažu iz Centra za unapređenje društva.

DA LI POZNAJETE NEKOG KO JE BIO ŽRTVA I DA LI STE IMALI PRILIKU DA POMOGNETE/PRIJAVITE A NISTE TO UČINILI???

Ova tribina je prava prilika za sve nas da još jednom skrenemo pažnju javnosti na ovaj problem a i da motivišemo i naučimo jedni druge kako reagovati i zašto je to jako važno za sve nas.

Udruženje žrtava nasilja HAJR u partnerstvu sa Centrom za unapređenje  društva vas poziva da se odazovete i prisustvujete tribini, pod nazivom

“Da li lično poznajemo neku osobu koja je žrtva porodičnog nasilja i da li bismo se lično umešali i preduzeli korake da pomognemo?“

Related posts

Leave a Comment