19 NOVOZARAŽENIH

Broj novozaraženih ne jenjava, a u Valjevu je hospitalizovano blizu 200 kovid pacijenata, sa područja Kolubarskog okruga. Zvanični broj preminulih od posledica korona virusa i dalje je 33 za Lajkovac, iako smo svedocI da je ovih dana bilo novopreminulih i to mlađih osoba. Razlozi za to mogu biti: da osobe nisu prijavljene na području opštine Lajkovac, da uzrok njihove smrti nije posledica korona virusa, ili da podaci o njihovoj smrti još uvek nisu dostavljeni Zavodu za javno zdravlje.

Od posledica infekcije koronavirusa preminule su još četiri osobe na području Kolubarskog okruga. Preminule su u Valjevu i Ubu po dve osobe. u Kolubarskom okrugu preminula je do sada 461 osoba, od kojih su na području Lajkovca, prema zvaničnom izveštaju Zavoda za javno zdravlje Valjevo,  bitku sa kovidom izgubile 33 osobe. 

Prema današnjim zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje, od 216 novozaraženih u Kolubarskom okrugu, na području Lajkovca je 19 novozaraženih osoba, a aktivnih slučajeva je 253.

Evidentno je, da su redovi ispred Kovid ambulante lajkovačkog Doma zdravlja svakoga jutra sve duži i da su najčešći slučajevi porodičnog zaražavanja.

Ukupan broj potvrđenih slučajeva Covid-19 infekcije od početka pandemije na području Lajkovca je  2093 osoba obolelih od korona virusa.

U Opštoj bolnici Valjevo,prema poslednjem preseku stanja, na lečenju je 192 kovid pacijenta, od kojih je 26 pacijenata na potpomognutoj respiraciji. Najveći broj obolelih kovid pacijenata je iz redova nevakcinisanih. Ilustracije radiU nedelju, od 22 juče hospitalizovanih,  20 je nevakcinisanih i svega dvoje vakcinisanih.

Dnevni Kovid – 19 izveštaj, stanje na dan 27. septembra:

Related posts

Leave a Comment