MILORAD GRČIĆ: PRAVDA ZA ŽRTVE, KAZNA ZA ODGOVORNE U PETNICI

Vest o seksualnom uznemiravanju i nasilju nad devojčicama u Istraživačkoj stanici u Petnici i svedočenja žrtava potresli su Srbiju.  

 

 

Milorad Grčić, v. d. direktora „Elektroprivrede Srbije“ je najoštrije osudio dešavanja u Petnici , a posebno ćutanje uprave i zatražio pravdu za žrtve i kaznu za odgovorne:

„Šokiran sam i zgađen dešavanjima u instituciji kao što je Istraživačka stanica Petnica, a posebno time da su vodeći ljudi te cenjene obrazovne institucije godinama znali šta se tamo dešava. Sramno je da su više od 10 godina zataškavali takav zločin. Ne znam kako su mogli da spavaju, žive znajući da neke devojčice preživljavaju traume nastale u Petnici. Kao čovek, roditelj i direktor kompanije gde su žene i na najvišim pozicijama rukovođenja, morao sam da se oglasim.

Posebno je sramota i licemerno da Vigor Majić, bivši direktor Petnice, zlostavljača gleda kao žrtvu, svesno prikriva dokaze kako bi sve vreme koristio ime institucije na čijem je čelu za svoje poslove i lobiranja.

Posle jezivih ispovesti, molim nadležne da detaljno ispitaju uloge svih odgovornih kako bi se skinula senka nad radom Petnice i kaznili oni koji su naneli neizmerni bol i traume nedužnim osobama. To je jedini način da žrtve dobiju makar deo pravde, a da se Petnici vrati stari ugled kako bi i na dalje radila na razvoju vrhunskih naučnih talenata.“

Related posts

Leave a Comment