ŽELEZNIČARU SAMO BOD PROTIV ARILJA, OPSTANAK SVE DALJI

U drugačijoj situaciji 2:2 protiv trećeplasirane ekipe bio bi uspeh, ali se današnjim remijem na svom stadionu protiv Budućnosti iz Arilja Železničar praktično oprostio od Srpske lige. Iako je i bez toga bio u teškoj situaciji, samo jedan bod na domaćem terenu nedovoljan je za bilo kakvu nadu. Pogotovo što, prema najverovatnijem raspletu u Prvoj ligi, sa srpskoligaškog Zapada u niži rang ne odlazi pet nego sedam klubova, a ukoliko požeška Sloga u baražu ne uspe da se plasira u Prvu ligu, onda i osam.

Smederevo je pobedilo Mačvu iz Bogatića, a Takovo Jošanicu, Tutin poražen kod kuće od lidera, a Sušica na gostovanju u Petrovcu na Mlavi. Dakle, ima tu i povoljnih rezultata za Želju, ali šta vredi kada ima šest bodova manje od Tutina, osam od Sušice, devet od Mačve i Takova itd. A slede gostovanja timovima koji se takođe grčevito bore za opstanak, a imaju više bodova od Želje: Mačvi 1929 i Jošanici, dok u poslednjem kolu u Lajkovac dolazi najbolji tim sezone – Sloga iz Požege. U „lakše“ mečeve spada samo gostovanje Gruže.

Situacija se veoma zakomplikovala, svi timovi od sedmog do 15 mesta strepe za opstanak, dok su Gruža, Šumadija (Aranđelovac) i Bane iz Raške odavno otpisani. Posle serije poraza, Budućnost Krušik i Mladi radnik imaju ima isto bodova kao Smederevo – po 44. Zatim slede: Takovo i Mačva 1929 sa po 43,  Sušica 42,  Tutin 40, Jošanica 37, Železničar 34, Gruža 19, Šumadija 16 i Bane iz Raške 7.

Sledeće subote od 17 časova Železničar igra u Bogatiću protiv Mačve 1929.

Related posts

Leave a Comment