ODRŽANA DESETA SEDNICA LOKALNOG PARLAMENTA

Danas je održana 10. sednica Skupštine opštine Lajkovac, kojojm je predsedavao Nenad Džajević. Dnevni red sednice je bio kratak, o Programu poljoprivrede i sa preovlađujućim kadrovskim rešenjima, te je zasedanje efikasno završeno.

Lajkovački parlament je podržao predloženo rešenje o izboru diplomiranog pravnika Dragane Labus iz Valjeva za pravobranioca Zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig i Osečina.

Odbornici su, na lični zahtev, razrešili Snežanu Škorić sa mesta direktora Kulturnog centra „Hadži Ruvim“ i za vršioca dužnosti direktora imenovali Milutina Rankovića, diplomiranog ekonomistu i umetnika iz Lajkovca.

Pre toga je Ranković razrešen sa mesta direktora Turističke organizacije opštine Lajkovac, a na njegovo mesto, kao vršilac dužnosti,  imenovana Mira Tabić, diplomirani ekonomista iz Lajkovca.

Umesto Dragane Antonijević, koja je izabrana za odbornika, za člana Nadzornog odbora Kulturnog centra „Hadži Ruvim“ imenovana je Ana Jovanović, a za člana Upravnog odbora Turističke organizacije Bojana Pavlović.

Kadrovska rešenja po završetku sednice za medije je prokomentarisao predsednik opštine Andrija Živković:

„Nadam se da ćemo izborom novog zajedničkog pravobranioca imati znatno bolju saradnju sa ovom institucijom, jer smo i pre opoziva Darka Kostića hteli da istupimo iz Zajedničkog pravobranilštva i da se osamostalimo ili napravimo novo zajedničko pravobranilaštvo sa opštinom Mionica. Zahvaljujem Snežani Škorić na dugogodišnjem vođenju Kulturnog centra, koje je po meni i sugrađanima, bilo veoma uspešno. O tome svedoče brojne manifestacije i obnovljena bioskopska sala, a predstoji nam sledeće godine uređenje nove galerije, za koje je urađen projekat u mandatu Snežane Škorić. Novi direktor Milutin Ranković, koji je i ranije bio direktor Kulturnog centra, poznato je ime u Lajkovcu, Kolubarskom okrugu i Srbiji i van njenih granica, pa nema potrebe mnogo govoriti o njemu. Svakako da očekujem da na ovom mestu pokaže sve svoje kvalitete i nadam se da će za godinu dana kao vršilac dužnosti opravdati očekivanja. Na mestu direktora Turističke organizacije podigao je turizam u Lajkovcu na viši nivo, što nije bilo nimalo lako jer znamo da Lajkovac kao malo mesto nema puno turističkog potencijala, ali je Milutin svojim znanjem, iskustvom i elanom izvukao maksimum. Novom direktoru neće biti lako da nastavi tim tempom, ali imaće podršku lokalne samopuprave, kao i bivšeg direktora. Mira Tabić je mlada, vredna i ambiciozna osoba, tako da se nadam da će krenuti stopama Milutina Rankovića, da će Lajkovac i dalje razvijati turistički potencijal, čemu doprinosi i prolazak autoputa Miloš Veliki.“

Na dnevnom redu su bile i Prve izmene i dopune Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja u opštii Lajkovac, koje su odbornici prihvatili. O tome predsednik Živković kaže:

„Novina u Programu poljoprivrede jeste da od prošle godine aktivno sarađujemo sa opštinskim Savetom za poljoprivredu, u kojem se, pre svega, nalaze poljoprivrednici. Oni najbolje znaju potrebe poljoprivrednih proizvođača, tako da njihove predloge ubacujemo u program. Ove godine imamo nove stavke pa su i izmene programa u skladu sa tim, odnosno one koje su naišle na dobar odziv poljoprivrednika. Nastavićemo tako i naredne godine i pokušaćemo da povećamo agrarni budžet, koji sada iznosi 16,2 miliona, da ga bar izjednačimo sa budžetom za sport koji je oko 22 miliona dinara.“

Related posts

Leave a Comment