ODBOJKAŠICE ŽELEZNIČARA OSTALE BEZ POLUFINALA PLEJ – OFA

Posle velike i neizvesne borbe u pet setova odbojkašice Železničara su eliminisane u četvrtfinalu plej-ofa Superlige Srbije od Partizana. U trećoj odlučujućoj utakmici večeras su u Sportskoj hali Lajkovac Beograđanke zasluženo pobedile sa 3:2 (25-22, 25-21, 13-25, 22-25, 12-15), trijumfovale sa 2:1 u mečevima i plasirale se u polufinale plej-ofa.


Ovo svakako jeste iznenađenje jer je Železničar važio za favorita, ali je Partizan u prethodnoj utakmici u Beogradu, koju je dobio sa 3:0, nagovestio da je neugodan protivnik. Naše odbojkašice neočekivani završetak prvenstvene sezone ne sme da demorališe jer ih već 14. marta u Vrnjačkoj Banji očekuje najvažniji meč sezone – finale Kupa Srbije protiv Uba.


Odlično je ekipa Železničara započela utakmicu, uz puno želje i energije, tako da je povela sa 2-0 u setovima. Međutim, Partizan je zapretio već krajem prvog seta, dok je u drugom poveo sa 6-0 i pružio znatno jači otpor, koji su Lajkovčanke „slomile“ tek na kraju ovog perioda igre.


Od trećeg seta kreće angažovana i koncentrisana igra Partizana i potpuni preokret. Gošće su naredna tri seta uvek bile u vođstvu i kadgod bi se učinilo da su odbojkašice Železničara na korak od obrta, igračice Partizana bi nalazile način da dođu do poena. Naš utisak je da su odbojkašice Železničara dale sve od sebe, ali je protivnik večeras jednostavno bio bolji.


Najviše poena za domaći tim osvojile su: Bjelica 24, Mitrović i Mirosavljević po 16 i Savić 12. Kod Partizana su prednjačile Crnčević sa 21, Sredić sa 15, Drobnjak sa 13 i Stanimirović sa 10 poena.


Polufinalisti plej-ofa Superlige Srbije za odbojkašice su Ub, Crvena zvezda i Partizan, dok će se četvrti učesnik polufinala znati posle uzvratne utakmice između Srema i TENT-a ili eventualnog trećeg duela.

Related posts

Leave a Comment