LAJKOVAC NA VISINI ZADATKA I PET NOVIH DAVALACA KRVI

 

Septembarskoj, redovnoj mesečnoj akciji dobrovoljnog davalaštva krvi, u organizaciji lajkovačkog Crvenog krsta i Instituta za transfuziju krvi Srbije odazvalo se 70 davalaca, od kojih je 59 dalo krv. Akciju je obeležilo pet novih davalaca, koji su po prvi put dali krv, krv su dale tri žene, dok 11 davalaca ovoga puta nije ispunjavalo sve neophodne uslove da bi dali krv.

Među onima koji su ovoga puta prvi put dali krv je i Nemanja Ilić iz Lajkovca:”Imam 33 godine. Radim kao kuvar u vrtiću i koleginica mi je jutros ponosno rekla da je njen sin višetruki davalac. Potom sam video u medijima, mislim baš na LAJKOVAC NA DLANU, najavu za ovu akciju i odlučio da dođem. Drago mi je što sam ovde i već samo saznanje da ću nekome ovim činom pomoći me ispunjava. Mislim da ću nastaviti da redovno dajem krv. Ne znam ni sam zašto to do sada nisam radio. Osećaj je divan i preporučio bih svima, posebno mladima da se priključe i postanu davaoci krvi.”

Ekipa Instituta za transfuziju krvi Srbije je prezadovoljna rezultatom septembarske akcije u Lajkovcu i kažu da je i nakon upravo završene Letnje kampanje, tokom septembra u svim sredinama bio dosta dobar odziv davalaca.

Akciji u Lajkovcu, prethodile su tokom septembra i dve upešne akcije dobrovoljnog davanja krvi na Tamnavi – Zapadno polje, tako da je u tri akcije Crvenog krsta Lajkovac i Instituta za transfuziju krvi Srbije ovog meseca obezbeđeno impozantnih 128 jedinica krvi.

Lajkovac, višestruki šampion u davalaštvu krvi i dobitnik Plakete za humanost, ostao je na visini zadatka.

Related posts