U KONKURENCIJI 400 RADOVA IZ CELE SRBIJE LAJKOVAČKI OSNOVCI PONOVO NAJBOLJI NA LIKOVNOM KONKURSU POVODOM MESECA PRAVILNE ISHRANE

 

Učenici starijih razreda OŠ „Mile Dubljević“, predvođeni nastavnikom likovne kulture Milojem Mitrovićem, ponovo su bili dominantni na likovnom konursu koji svake godine raspisuje Centar za promociju zdravlja Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut” povodom Meseca pravilne ishrane (oktobar). U konkurenciji likovnih radova učenika od petog do osmog razreda prva nagrada pripala je Anđeliji Janković, učenici 6-1, druga Nini Jurišić iz 7-3, dok je Nikola Bajić iz 6-2 podelio treće mesto sa učenikom iz Sremske Mitrovice.

Tema likovnog i literarnog konkurs bila je „Pravilna ishrana – dostupna i privlačna svima. Za svet bez gladi.”. Na Konkurs je ukupno pristiglo 400 radova, od toga 333 likovnih (116 iz predškolskih ustanova, 152 rada učenika od prvog do četvrtog razreda, 63 rada učenika od petog do osmog razreda osnovnih škola i dva rada iz Udruženja za pomoć MHPO), 67 literarnih radova (od čega 41 od prvog do četvrtog razreda i 26 od petog do osmog razreda osnovnih škola). Radovi su pristigli iz 19 okružnih instituta/zavoda za javno zdravlje (79 škola i 66 predškolskih ustanova). U okviru svake kategorije izabrani su najbolji radovi.

Radove je ocenjivao žiri u sastavu: VMS Zorka Zeba, diplomirani ekonomista – menadžer u zdravstvu, predsednik žirija dr sc. med. Katarina Boričić, spec. socijalne medicine, Marija Vuković, dipl. psiholog, dr Mirjana Tošić, spec. socijalne medicine, mr sc. Nadežda Nikolić, biolog iz Centra za promociju zdravlja, Tatjana Šljivar, dipl. istoričar umetnosti, dr Ivana Grubor i Zoran Todorović. Žiri je pregledao sve pristigle radove, napravio selekciju i uži izbor radova i potom odabrao najbolje radove u svakoj od kategorija.

Na slici je prvonagrađeni rad učenice Anđelije Janković VI/1.

Related posts