LIKOVNI I LITERARNI KONKURS ŽENSKE ODBORNIČKE MREŽE POVODOM MATERICA

Ženska odbornička mreža Skupštine opštine Lajkovac raspisala je Nagradni likovni i literarni konkurs za lajkovačke školarce i decu iz vrtića, povodom obeležavanja predstojećeg praznika Materice. Za najuspešnije učesnike konkursa u svim kategorijama, Ženska odbornička mreža Skupštine opštine Lajkovac obezbediće nagrade.

Program povodom praznika Materice je u nedelju, na sam dan praznika, od 17 časova u Velikoj sali Gradske kuće.

U programu će učestvovati deca nagrađena na likovnim i literarnim konkursima. Likovni radovi biće izloženi, a osnovci i srednjoškolci će čitati nagrađene radove. Dve tačke programa imaće predškolci iz “Leptirića”: horsko pevanje i ritmičku igru. Solo tačku na gitari izvešće Ljubica Marković, student ETF – a u Beogradu, inače nekadašnji đak generacije lajkovačke osnovne škole.

Organizatori programa pozivaju sve mame, bake i sve zainteresovane lajkovčanke da prisustvuju ovom lepom događaju.
Koordinator Ženske odborničke mreže Skupštine opštine Lajkovac Mila Lončar Mitrović, uputila je poziv na konkurs direktorima lajkovačkih škola i predsedniku Aktiva vaspitača u vrtiću, sa svim detaljima vezanim za konkurs.

Tema za učenike od I – IV razreda je : LIK MOJE MAJKE. Tema za učenike od V – VIII razreda je: ULOGA I ZNAČAJ MAJKE U MOM ODRASTANJU. Konkurs je otvoren do četvrtka, 26. decembra, a radovi se šalju pod šifrom. Odluka o izboru najboljih radova i dodela nagrada biće u nedelju, 29. decembra u 17 časova u Velikoj sali Gradske kuće.

Odluku o izboru najboljih radova za kategorije mlađih i starijih osnovaca doneće žiri u sastavu: Daren Milivojević , master-profesor srpskog jezika, predsednik; Marina Pažinović, profesor razredne nastave, bibliotekar, član; Kosana Grčić, profesor, direktor srednje škole, članica Ženske odborničke mreže.
Nagrade za učenike od I – IV razreda za prva tri mesta su knjige.Nagrade za učenike od V – VIII razreda su novčane i to: I mesto – 5.000,00 dinara; II mesto – 4.000,00 dinara; III mesto – 3.000,00 dinara. Specijalna nagrada – apsolutni pobednik konkursa je vaučer za porodični ručak u vrednosti od 6.000,00 dinara.

Za sve dodatne informacije, vezane za konkurs za osnovce, zainteresovani se mogu obratiti g-đi Marini Pažinović na telefon 062/8067 293.

Za decu pripremnih predškolskih grupa u PU ,,Leptirić” u Lajkovcu raspisan je Likovni konkurs, na temu : MOJA MAMA. Konkurs je takođe otvoren do 26. decembra, a odluka o izboru najboljih radova i dodela nagrada je u 17 časova u Gradskoj kući. Odluku o izboru najboljih likovnih radova mališana iz vrtića doneće žiri u sastavu: Dragana Tufegdžić, vaspitač, specijalista za likovno, predsednik; Ana Marjanović, stručni saradnik-pedagog, član; Ana Mikić, stručni saradnik – logoped, član. Autori najboljih radova na nivou grupe biće nagrađeni . Nagrade su knjige, slatkiši i pribor za crtanje. Nagrada za apsolutnog pobednika biće vaučer za kupovinu u butiku za decu.

Related posts