UDRUŽENJU “BAZIMILI” POTREBNA PODRŠKA

 

Pandemija korona virusa usporila je život u gotovo svim segmentima, pa je bitno poremetila i vrlo ambiciozne planove Udruženja “BaziMili” Lajkovac, za pomoć osobama sa autizmom i drugim smetnjama u razvoju.

Tek nakon stabilizacije epidemiološke situacije, krenulo se intenzivnije sa uređenjem prostora koji je lokalna samouprava namenila za funkcionisanje Udruženja BaziMili. Posla na renoviranju prostora bilo je puno, a sada je u toku i njegovo opremanje.

Rezultati su sada i spolja vidljivi, a dosta je urađeno i na neophodnom unutrašnjem uređenju.

Udruženje BaziMili dobilo je od Predškolske ustanove “Leptirić” didakticki materijal, kocke, slagalice, plastelin, flomastere, tempere, a dosta toga sličnog obezbeđeno je i putem donacija građana, koji su se u značajnom broju odazvali upućenom apelu.

Inicijator osnivanja i predsednica Udruženja BaziMili najavljuje da je, ako sve bude u redu, od oktobra u planu pokretanje Inkluzivnog centra “Podrška detetu i porodici”, pa je stoga neophodno blagovremeno dovršiti započeto opremanje prostora, što nije moguće bez pomoći ljudi dobre volje.

Udruženju su, između ostalog, potrebni konferencijski sto, 10 stolica, dečja teleskop – sprava, strunjače, viseća fotelja, multifunkcionalni sto, vreće za sedenje, trambulina, magnetna bela tabla…

Preko fondacija “Budi srećan” Udruženju “Bazi Mili” može se i dalje pomoći i slanjem SMS poruke sa tekstom 61 na broj 2407, po ceni od 200 dinara za sve mreže. Novac može da se uplati i na dinarski račun br. 160-505619-08, devizni 00-540-0002708.4, odnosno IBAN RS35160005400002708434.

Related posts