IZLET LAJKOVAČKIH PENZIONERA NA TAORSKA VRELA

 

Grupa penzionera, članova Udruženja penzionera Kolubara, jednog od tri postojeća lajkovačka udruženja penzionera, organizovalo je nedavno izlet do Donjeg Taora i Taorskih vrela i to u vreme održavanja već tradicionalne zanimljive i sadržajima bogate manifestacije Dani sremuša.

Lajkovački penzioneri kažu, da je ovo za njih bio pravi doživljaj. Bukvalno su oduševljeni prirodnim lepotama jedinstvenih Taorskih vrela. Većini je ovo bio prvi odlazak na Taorska vrela i kažu, da ne mogu da veruju da do sada to nisu učinili, a tako je blizu i toliko lepo.

Putovali su kažu puno i dok su radili, čuli su svakako za slapove Taorskih vrela, spomenik prirode koji se nalazi u masivu Valjevskih planina, u podnožju planine Povlen, znali su da Taorska vrela izbijaju u selu Donji Taor, ali eto, put ih do sada nije tamo odveo. Zato su se sada i odlučili za ovu destinaciju i kažu da se nisu pokajali. Pred lepotom Taorskih vrela su zanemeli i kažu, da tek sada vide koliko istine ima u tome da Srbija ima prelepih destinacija koje mnogi nisu nikada posetili i da se sigurno odmor u Srbiji može provesti vrlo ugodno na jednoj od brojnih takvih destinacija.

Udruženja penzionera Kolubara Lajkovac okuplja penzionere koji su radni vek proveli u EPS – i to mahom u RB “Kolubara”. Sada su u prilici da, sa pristojnim penzijama svoje slobodno vreme ispune i različitim aktivnostima koje udruženje organizuje, a ovaj izlet je samo jedna u nizu mogućnosti koju su sebi priuštili. Planirane aktivnosti za ovo leto prilagođavaju aktuelnoj epidemiološkoj situaciji izazvanoj korona virusom, ali se trude da kpliko god je to moguće po nešto organizuju, shodno raspoloživim okolnostima.

Ista situacija je i u preostala dva udruženja, Opštinskom udruženju penzionera i Udruženju penzionera železnice. Za razliku od ranijih godina, prethodni period je u znaku konstruktivne i tesne sardnje sva tri lajkovačka udruženja penzionera, jedino što je situacija sa korona virusom ograničila, zaustavila ili odložila brojne aktivnosti, poput banjskog lečenja ili letovanja penzionera, kao i organizovanog druženja u Klubu penzionera.

Kao i svi, lajkovački penzioneri prilagođavaju ritam i obim svojih aktivnosti trenutnim okolnostima, a jedno je sigurno, sva tri udruženja penzionera su svakako značajno doprinela kvalitetu života lajkovčana treće dobi.

Related posts