DRUŽENJE SA PLANINARIMA

U okviru dečije nedelje, organizovano je druženje dece iz vrtića “Leptirić” i planinara. Domaćin deci bilo je lajkovačko PSD “Ćira”.

Vlada Jakovljević, u ime lajkovačkih planinara, za portal LAJKOVAC NA DLANU  ovim povodom je rekao:” Zbog vremenske prognoze koja nije bila baš obećavajuća za petak, pomerili smo za dan ranije ovo druženje. Deci je pokazan deo opreme koji je zanimnljiv za njihov uzrast i iskusni planinar Mileta Ranković pričao je o planinarenju i prirodi, naravno prilagodjeno njihovom uzrastu. U dve grupe, zbog prevoza do Vrače brda, 42 mališana iz “Leptirića” sa vaspitačicama Cecom, Jelenom i Draganon, boravili su od 9 do 13h u lovačko – planinarskoj kućici. Takodje su napravili i kraću šetnju ( obe grupe) do spomenika Dimitriju Tucoviću. Posle šetnje, deci su podeljeni sendviči, sokovi, slatkiši… Pomoć planinarima, rekao bih uzajamna, i ovoga puta stigla je od članova Ekološkog pokreta Castrum brodare Ćelije, sa kojima sarađujemo i radićemo neke projekte kao što je postavljanje klupa na Čovci, oko spomenika Dimitriju Tucoviću i lovačko-planinarske kućice. Pored naših gostiju iz vrtića, bilo je planainara iz “Ćire” sa porodicama i malom decom, zatim i ekologa, tako da je u jednom trenutku oko 60 učesnika bilo. Najbitnije je da je sve proteklo u najboljem redu, kao što smo i očekivali. Svi su bili zadovoljni, a  već je pao preliminarni dogovor za nova zimska druženja. Do tada “Ćira” ide u nove avanture, nove akcije, pa ko želi i voli, može nam se pridružiti. Ono što su danas deca iz vrtića ponela u sebi i taj neposredni kontakt sa prirodom, ne može ni jedna slika dočarati. Mislim da smo bili dobri domaćini i zahvaljujemo se vaspitačicama i direktorki vrtića na saradnji. Ovo je pravac u kom treba da se razvija odnos društva i sa ostalim ustanovama u opštini, mislim na škole prvenstveno.

Već u nedelju na istom mestu očekujemo planinare iz Velikog Gradišta i Požarevca. Oni ce obići Čovku, spomen kosturnicu i spomemik Dimitriju Tucoviću,  a ako vreme dozvoli obići će i arheološko nalazište Anine”

 

 

Related posts