MILOJEVA ZEBRA I U BATAJNICI

 

Akademski slikar Miloje Mitrović, inače likovni pedagog lajkovačke OŠ “Miloje Mitrović” upravo je završio oslikavanje zebre ispred OŠ “Branko Radičević” u Batajnici.

Ovo je je novi ciklus u ulepšavanju pešačkih prelaza u blizini škola na teritoriji Zemuna. Performans je pokrenut prošle godine, a značajnu ulogu u ovome ima Savet za bezbednost saobraćaja Gradske opštine Zemun. Radi se o multimedijalnom pristupu koji uključuje predavanja, kreativne radionice i likovno stvaralaštvo, a to je samo jedna od aktivnosti Saveta koji tokom cele godine nizom projekata i programa utiče da se nivo bezbednosti maksimalno podigne.

Realizaciju projekta na kratko je zaustavilo vanredno stanje, a ptrojekat je intenziviran poslednjih nekoliko dana.

U dvorištu škole u Batajnici đaci su učestvovali u edukativnoj likovnoj radionici i oslikavali signalizaciju i tako se upoznali sa saobraćajnim pravilima. Zbog pritrode okolnosti vezanih za virus korona i aktuelnih mera, događaju je prisustvovao manji broj učenika, uz maksimalno poštovanje propisanih mera, a sam događaj izazvao je veliku pažnju i simpatije prolaznika, koji su upućivali brojne reči zahvalnosti za ovaj čin.

Prošle godine na radost đaka “zebre” krase prilaze školama “Svetozar Miletić” i “Lazar Savatić”, a sada je slikar Miloje Mitrović oslikao pešački prelaz kod OŠ “Branko Radičević” u Batajnici, a potom sledi oslikavanje zebre kod škola “Gornja Varoš” i “Sonja Marinković” u Zemunu.

Related posts