MAJSKO ZASEDANJE LOKALNOG PARLAMENTA

 

Predsednica Skupštine opštine Lajkovac dr Jovanka Gomilanović zakazala je 35. po redu sednicu Skuštine u ovom sazivu za utorak 26. maj u 9 časova.

Iako je bilo pretpostavki da je sa skupštinskim aktivnostima aktuelnog saziva gotovo do jeseni završeno sa martovskim zasedanjem, ranije je već nagoveštena mogućnost održavanja još jedne ili dve sednice, jer zakonske mogućnosti to dozvoljavaju i nakon raspisivanja izbora, nakon vanrednog stanja se sticajem okolnosti ukazala potreba za održavanjem sednice lokalnog parlamenta.

Dnevni red sednice Skupštine zakazane za utorak, koja će se zbog neophodnosti poštovanja aktuelnih mera usled pandemije virusa korona, pre svega neophodne fizičke distance, održati u sali Kulturnog centra “Hadži Ruvim”, sadrži sedam tačaka.

Pored konstatacije prestanka funkcije jednog člana Opštinskog veča i usvajanja Rešenja o izboru novog člana Opštinskog veća, lokalni parlament treba da da zeleno svetlo izmenjenoj i dopunjenoj Odluci o regresiranju troškova boravka dece u Predškolskoj ustanovi “Leptirić”, kao i Odluci o davanju u zakup poslovnog prostora u javnoj svojini opštine Lajkovac. Neophodna je saglasnost odbornika na upotrebu imena Opštine Lajkovac u nazivu preduzetničke radnje za proizvodnju i promet hleba i peciva. Na predstojećoj sednici izmene i dopune pretrpeće i Odluka o određivanju početne visine zakupnine građevinskog zemljišta za postavljanje kioska i manjih montažnih objekata.

Po svemu sudeći, biće ovo poslednja sednica Skupštine Opštine Lajkovac u ovom sazivu, a novi saziv koji će biti konmstituisan nakon izbora očekuje, kako je najavljeno, rebalans budžeta, koji će službe blagovremeno pripremati, ali će sačekati novi saziv.

Related posts