LAJKOVAČKI ĐAK GENERACIJE NA PRIJEMU U BELOM DVORU

Dragana Petković, đak generacije lajkovačke STŠ “17. septembar”, bila je na tradicionalnom prijemu u Belom dvoru na Dedinju. Prijem se po tradiciji organizuje svake godine za sve đake generacije.

Iz Lajkovca, zajedno sa đakom generacije Draganom Petković, na prijemu kod Prestolonaslednika bila je i peofesorka Ljiljana Šipovac.

Učenici su imali priliku da obiđu kompleks Belog Dvora, da razgovaraju sa Prestolonaslednikom Aleksandrom Karađorđevićem i da se međusobno druže.

Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina bili su već osamnaestu godinu zaredom domaćini tradicionalnom prijemu za više od 600 najboljih učenika završnih razreda srednjih škola iz Srbije i Republike Srpske.

Kako je saopšteno, svaka srednja škola u Srbiji i Republici Srpskoj bira đaka generacije, kome Fondacija za obrazovanje i kulturu Prestolonaslednika Aleksandra dodeljuje pohvalnicu i poklon u znak priznanja za izuzetne rezultate postignute u srednjoj školi.

„Čestitam vam na velikom uspehu i želim vam da i dalje budete najbolji u budućnosti. Vi ste budućnost Srbije i Republike Srpske. Budite ponosni na znanje koje ste stekli i stavite ga u službu naše zemlje i svih njenih građana“, istakao je Prestolonaslednik u svom govoru.

Related posts