“ĆIRA” NA RAJCU OKUPIO PLANINARE REGIONA

PSD “Ćira” Lajkovac bilo je proteklog vikenda uspešan i dostojan domaćin tradicionalnih Medjunarodnih susreta železničkih planinarski društava, a Slovenija najuspešniji učesnik manifestacije. Susreti na Rajcu okupili su ukupno 222 učesnika iz 25 planinarskih klubova i udruženja regiona. Učestvovali su planinari iz Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Republike Srpske, kao i brojni planinari iz Srbije.

Tradicionalni Međunarodni susret planinara železničkih planinarskih društava na Rajcu, održani su od 21. – 23. juna. Naime, na poslednjem sletu održanom u Hrvatskoj, PSD Ćira Lajkovac izabrano je za domaćina ovogodišnjeg sleta planinara.

U subotu su za učesnike bile po izboru tri pešačke staze: vrh Rajca 7km, Dobre vode 13km, Suvobor 19km, a uveče druženje planinara uz folklor i muziku uživo.

Nedelja je bila u znaku brojnih takmičenja (bacanje kamena sa ramena, nadvlacenje kanapa, igre spretnosti, štafetno ispiranje piva..) a potom podele nagrada i zahvalnica učesnicima.

U generalnom plasmanu Slovenija je bila prva, Srbija druga, dok treće mesto dele Mađarska i Hrvatsaka.

Vladan Jakovljević, u ime organizatora susreta planinara na Rajcu kaže:

” Prvi gosti su došli još u četvrtak popodne 20. juna iz Mađarske (21) i 2 Mađarice koje su spavale u Pobedi (23). Petak popodne stižu gosti iz tri Slovenačka društva: Ljubljana, Maribor i Celje ukupno 43 planinara; Hrvatske: Gospić i Zagreb 25 planinara, Republika Srpska 16 i potom stižu i društva iz Srbije :PD Železničar Novi Sad 10, PD Železničar Niš – 5, PD Kablar 2, PED Subjel Kosjerić 4, PSD Železničar Šid 3. U subotu se pridružuju: PD Aleksandar Džavović Čajetina 3 , PD Povlen Valjevo 6, PD Bukulja 1, PSD Magleš 1, ŽKP Ljeskovac Priboj 3, PD Golija Ivanjica 5, PD Vis Lazarevac 6, PD Ostra Čuka -Soko banja 2, PD Ravničar Bečka Palanka 1, PD Vršačka kula Vršac 1,Čačani Jocini 5 i naravno Dragana Stanojević, koja je iz Švedske doputovala samo na Slet i odmah se vratila 3. Bilo je ukupno 56 članova društva i prijatelja, ukupno 222 učesnika, što je sve dokumentovano urednim prijavama. Svi učesnici su zadovoljni otišli sa Rajca i sa željom da se što pre ponovo sretnemo.”

Slet planinara na Rajcu protekao je u sjajnoj atmosferi druženja i sportskog nadmetanja, uz odličnu organizaciju domaćina.

Related posts