LAJKOVAC U PRIPRAVNOSTI

Zbog najavljenih obimnih padavina i opasnosti od mogućih poplava, i opštinski štab za vanredne situacije u Lajkovcu je u punoj pripravnosti, a uvedeno je i dežurstvo 24 sata! Stepen pozornosti, odnosno postupanja doveden je na najviši nivo.
Naredba je stigla iz Sektora za vanredne situacije i sve lokalne službe su u pripravnosti.

Branko Ivanović, lokalni koordinator za vanredne situacije i član opštinskog Štaba za vanredne situacije kaže, da je za večeras u 19:30 zakazana vanredna sednica Štaba, na kojoj će biti razmotrene sve raspoložive okolnosti i rezimirana situacija:

” Mi smo u punoj pripravnosti, 24.- oro časovno dežurstvo je uvedeno za sve službe, komunalne službe su u punoj spremnosti, imamo zalihe peska, džakova, ispravnu i spremnu mehanizaciju, goriva na zalihama. Dežurstvo je za sada pasivno i pratimo situacu.

U toku naredne noći očekuje se nekih 20 litara kiše po metru kvadratnom, međutim, u toku naredna dva dana (ponedeljak i utorak) javljaju veću količinu padavina.

Nadam se, da neće biti kritično kao što je bilo 2014. – te godine. Dosta toga je na zaštiti od poplava urađeno u opštini Lajkovac prethodnih 4 – 5 godina, na reci Kolubari prvenstveno. Mi smo zaduženi za vodotokove drugog reda i najveću pažnju obraćamo na glavne kanale, propuste, potoke, a posebno je gradsko jezgro dobro odrađeno.

Pripremili smo se. Mogući su verovatno sporadični problemi, ali to neće uticati na bezbednost građana.

U slučaju potrebe, građani se mogu, kao i ranije, u svako doba obratiti komunalnom preduzeću i opštinskom Štabu za vanredne situacije, mi smo 24 sata dnevno tu za sve eventualne probleme.

Related posts