POLJOPRIVREDNICI IDU I U NOVI SAD I U RID

Ustaljena praksa opštine Lajkovac, organizovane posete poljoprivrednika novosadskom Sajmu poljoprivrede neće izostati ni ove godine.

Ovdašnji stočari već godinama unazad ne izlažu na novosadskom sajmu, ali je praksa organizovane posete poljoprivrednika očuvana. U Novom Sadu su ove godine iz Lajkovca kao izlagači prisutni samo pčelari, kroz projekat “Kačerski med”.

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, 86. po redu, organizovano će 16. maja, tradicionalno na stočarski dan, posetiti sto poljoprivrednika sa područja lajkovačke opštine. Osim prevoza, svim poljoprivrednicima biće obezbeđene i ulaznice. Sredstva za organizovanu posetu poljoprivrednika novosadskom sajmu planirana su agrarnim opštinskim budžetom.

Sve to potvrdio je i predsednik optine Lajkovac Andrija Živković:

” Naravno, i ove godine biće organizovan prevoz i ulaznice za sve zainteresovane poljoprivrednike sa područja lajkovačke opštine. U pitanju su dva autobusa koja će prevoziti Lajkovčane do Novog Sada . Kreće se sa platoa železničke stanice u četvrtak 16. maja u 7 časova. Zainteresovani se mogu prijaviti u Odeljenju za poljoprivredu kod Đorđa Žujovića, kako bi svoje mesto i karte za sajam rezervisali. Uvek je interesovanje za odlazak na sajam veliko, tako da očekujemo da će i ove godine dva autobusa, negde oko 100 poljoprivrednika organizovano krenuti put Novog Sada i upoznati se sa inovacijama, steći nova znanja iz oblasti poljoprivrede.

Ono što sledi nakon posete renomiranom novosadskom sajmu, jeste da će poljoprivrednici sa područja opštine Lajkovac, kao što su prošle godine posetili Italiju i Sloveniju, ove godine imati mogućnost da posete Austriju. Planirano je da poljoprivrednici od 4. – 6. septembra posete Austriju, veliku izložbu goveda simentalske rase u Ridu i da tom prilikom obiđu i sve poljoprivredne farme koje se tiču proizvodnje koja je interesantna za opštinu Lajkovac.”

Related posts