SLAVA NARODNE STRANKE

Narodna stranka proslavlja danas, po prvi put od svog osnivanja, slavu Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca.

Predsedništvo Narodne stranke Vuka Jeremića odlučilo je pre mesec dana da za stranačku slavu uzme Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca, jer se Sveti Vasilije smatra pokroviteljem i zaštitnikom svih Srba, bez obzira gde žive, i uživa veliko poštovanje kod pripadnika drugih verskih konfesija.

Opštinski odbor Narodne stranke u Lajkovcu je takođe danas po prvi put obeležio slavu stranke. Činu rezanja slavskog kolača prisustvovali su mahom članovi stranke, bez prisustva većeg broja gostiju i predstavnika drugih stranaka.

Aleksandar Marković, predsednik lajkovačkog odbora Narodne stranke obratio se prisutnima sledećim rečima:

” Dragi prijatelji, gosti, časni oci, hvala vam što ste došli danas na ovaj veliki praznik da zajedno obeležimo slavu naše stranke Svetog Vasilija Ostroškog. Slava mu i milost!

Sv. Vasilije Ostroški je veliki čudotvorac čija su čudotvorna dela poznata i izvan granica Srpske Pravoslavne crkve. Narodna stranka nije slučajno izabrala ovog sveca za zaštitnika. U ovom teškom vremenu, preteškom za naš narod, potrebno je čudo, potrebna je Božja milost da se vratimo na pravi put i da vratimo osmeh na lice. Narodna stranka veruje da još nije kasno da Srbiju i ponosni srpski narod, vratimo na onaj pijadestal i na ono mesto gde i vekovno pripada. Odavno se smatra da skromnost nije vrlina, ali mi u duhu pravoslavlja i dalje skromnost smatramo važnom karakteristikom svakog čoveka, čoveka kome su interesi svog naroda iznad egoističnih interesa pojedinca.

Mi smo u Lajkovcu pre godinu dana rešili da budemo na strani naših Lajkovčana i formirali smo opštinski odbor Narodne stranke. Od tada svakog dana radimo i slušamo naše sugrađjane. I zato smo se danas okupili, da skromno, u duhu pravoslavlja obeležimo krsnu slavu uz prisustvu iskrenih prijatelja i ljudi koji u sebi imaju u vere za neko bolje sutra za nas i za naše potomke. Nadam se da ćemo i narednih godina i u većem broju proslavljati. Hvala vam što ste došli viđali se su zdravlju i veselju.”

Related posts