IZVESNI NOVI KILOMETRI ASFALTA

Krajem ove sedmice očekuje se asfaltiranje ulice Lajkovačka pruga u Lajkovcu u dužini od skoro kilometar i puta za Lađevac u Ćelijama, najavio je Andrija Živković predsednik opštine Lajkovac. U toku sledeće nedelje, osim najavljenog asfaltiranja puta za Baboviće u Vračeviću, sledi i asfaltiranje puta za Radovančeviće koji spaja Jabučje i Lajkovac.

Predsednik Živković kaže i da se sa ovim deonicama neće stati, već da se odmah nakon rebalansa opštinskog budžeta koji se očekuje oko 20. novembra očekuje i raspisivanje tendera za nova tri puta: kružni put za Tomiće u Jabučju u Starom selu u dužini od oko jednog kilometra, put u Markovoj crkvi za Gajiće i takođe put za Gajiće u Bogovađi.

Ako vremenski uslovi dozvole, napominje Živković, do kraja godine će u opštini Lajkovac biti urađeno skoro 15 kilometara asfalta, što nije bilo poslednjih nekoliko godina. Predsednik najavljuje nove kilometre asfalta i u narednoj godini. U planu je put za Protiće u Vračeviću, ulica Vojvode Putnika u Lajkovcu, kao i ulice koje se iz Sela Lajkovca spuštaju ka novom groblju u Lajkovcu, kao što je ulica Kralja Milutina i ulice paralelne sa njom.

Definitivno, veći deo opštinskog budžeta u narednoj godini biće usmeren upravo na putnu infrastrukturu, naglasio je predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković.

Related posts