PARTERNO UREĐENJE ŠKOLE U RATKOVCU

Konačno je došlo na red i parterno uređenje škole u Ratkovcu, čime se zaokružuje kompletno uređenje škole i stvaranja optimalnih i primerenih uslova za đake iz Pridvorice i Ratkovca koji pohađaju ovu školu. Uprkos činjenici da je reč o novoj školi , evidentna su ulaganja u ovaj objekat posebno poslednjih par godina, kada je urađena rekonstrukcija škole, mini fiskulturna sala i poseban prostor za izdvojeno odeljenje vrtića.

“Sa ovim radovima zaokružujemo radove na uređenju škole u Ratkovcu. U toku su radovi vredni tri miliona dinara: dve pristupne saobraćajnice ka samoj školi, jedan letnjikovac koji će se nalaziti ispred same škole i igralište koje je nedostajalo ovom školskom objektu. Sve to će stvoriti sve uslove da mališani iz Pridvorice i Lajkovca upisuju upravo ovu školu i da ne putuju u Lajkovac, čime će i ova škola opstati i živeti. Trudićemo se da sve škole u lajkovačkoj opštini dobiju uslove kakve zaslužuju,” rekao je Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac, napominjući da su preko Kancelarije za javna ulaganja obezbeđena sredstva u iznosu od 350 miiona dinara (ili oko tri miliona eura), što je bilo i na Vladi, za potpunu rekonstrukciju srednje škole i škole u Bajevcu.

Predsednik Živković je ovom prilikom najavio i da će se opštinsko rukovodstvo potruditi da iz ovog i drugih izvora obezbedi sredstva i za neophodnu rekonstrukciju i uređenje i drugih školskih objekata na području lajkovačke opštine.

Related posts