KOMŠIJE U AKCIJI

Stanari zgrade u ulici Kralja Petra Prvog br. 4 u centru Lajkovca, prošlog vikenda organizovali su akciju čišćenja podruma. U akciji je učestvovala grupa muškaraca, uključujući Upravnika zgrade Zorana Đokića-Piksija (koji je iz reda stanara) i Savet stanara (koji čini 4 člana iz reda stanara i upravnik zgrade).

Dobro organizovanom i efikasnom akcijom, iz podruma zgrade, mahom iz zajedničkih prostorija, izbačeno je pet prepunih prikolica kabastog otpada, koje je stanar zgrade Vladan Čolović sve oterao na deponiju. Punu podršku akciji aktivnim učešćem pružio je i Živorad Bojičić, takođe stanar zgrade.

Bilo je tu godinama unazad odlaganih ležajeva, fotelja, stolica, bele tehnike, gajbi od piča, stiropora, ostataka ogreva-najviše prašine od uglja, ali i raznih drugih predmeta, kojima je bio zakrčen prolaz hodnicima podruma. Prepuna nepotrebnih stvari bila je i zajednička prostorija koja je verovatno bila namenjena za sklonište.

Koliko nevolje mogu da donesu zakrčene zajedničke prostorije, imali smo priliku da vidimo prošlog leta, prilikom izbijanja požara u zgradi preko puta ove.

Višesatna akcija pružila je lepu sliku komšija u akciji, koji brinu o prostoru zgrade u kojoj žive i poslala je korisnu poruku stanarima ostalih zgrada.

I stanari ove zgrade, kao i svih u Srbiji, pokušavaju da se prilagode novoj zakonskoj regulativi u ovoj oblasti i da iznađu najbolji modus za funkcionisanje i suživot u stambenoj zgradi, koji bi trebao biti uređeniji i kvalitetniji. Posla još ima na pretek, ali biće da su stanari ove zgrade na dobrom putu, a konkretni planovi za nove akcije i aktivnosti već postoje. Za sada, stanari plaćaju po 800,00 dinara mesečno, a tim novcem, pored čišćenja zgrade biće finansirane razne popravke i inovacije.

Related posts