IZBORI ZA SAVETE MZ

Izbori za Savete mesnih zajednica u opštini Lajkovac održavaju se u nedelju 28. maja, u periodu od 7 do 20 časova.

“Cilj je da animiramo građane opštine Lajkovac da u što većem broju u nedelju izađu na izbore i da glasaju za kandidate za Savete mesnih zajednica. Zbog racionalnosti, nismo slali pozive za glasanje građanima već su istaknuta obaveštenja na oglasnim tablama, na mestima gde će se izbori i održati. Verovatno određeni broj građana o tome nije informisan i ovo je prilika da ih pozovemo da u nedelju izađu na glasanje”, rekao je na konferencija za medije povodom izbora za Savete mesnih zajednica Živorad Bojičić predsednik Skupštine opštine Lajkovac .
Glasanje se obavlja na 27 biračkih mesta.Na izbornim listama je ukupno 142 kandidata za članove 18 Saveta mesnih zajednica.
“Zbog racionalnosti i uštede, Opštinska izborna komisija je na sednici koja je održana 07. maja donela odluku da se izbori za Savete mesnih zajednica održe na 27 biračkih mesta. U odnosu na standardna biračka mesta, na kojima se glasa na republičkim i lokalnim izborima, došlo je do objedinjavanja biračkih mesta broj 1 i 5 u Lajkovcu. Takođe, u Bajevcu će se umesto na dva, glasati na jednom biračkom mestu i to u OŠ “Mile Dubljević” u Bajevcu. U Vračeviću će meštani koji žive u Žujanskom kraju i Kostojevcu glasati na jednom biračkom mestu i umesto dosadašnja tri biračka mesta u Vračeviću, sada ćemo imati dva (u osnovnoj školi i ambulanti). I u Jabučju je došlo do objedinjavanja biračkih mesta pa će meštani Starog sela, Viša, Gornjeg kraja i Šerinke glasati u osnovnoj školi u Jabučju, dok će stanovnici dela Jabučja koji se nalazi na području Gaja i Donjeg kraja, glasati u drugoj osnovnoj školi (u Donjem kraju)”, istakao je Goran Ilić,sekretar Opštinske izborne komisije.

Related posts