POZORIŠNA PREDSTAVA

U završnici novembarskog programa Kulturnog centra “Hadži Ruvim” Lajkovac je pozorišna predstava „I to se zove ljubav“.

Ova sjajna komedija biće odigrana u Lajkovcu u utorak 30. novembra od 20 časova na sceni Kulturnog centra (sala bioskopa).

U pitanju je komični scenki esej o ljubavi , u produkciji beogradskog Artepunkta.

Nakon premijernog izvođenja u Novom Sadu krajem jula, u septembru je predstava premijerno izvedena u Beogradu, a potom i na scenama širom Srbije i regiona.

Reditelj predstave je Dejan Janković, a igraju: Milena Božić, Marija Pantin i Janko Cekić.

OPIS:

Predstava se bavi pojmom ljubavi, ali ne sa ambicijom da postavlja pitanja, već iz potrebe za razgovorom na tu temu. Ljubav je neprekidna potraga za pričom, pa je tako “I to se zove ljubav” komad koji daje priliku da se neke priče na komičan način ispričaju, a time i čuju.

Analizirajući univerzalni pojam ljubavi, njeno značenje i percepciju u današnjici, autorski tim predstave kroz pesmu i apsurdne situacije komentariše prirodu muško-ženskih odnosa u savremenom društvenom kontekstu instant chatting-a, socijalne distance, ali i problem komunikacije kao učestalog uzroka razvoda brakova.

Publika će imati prilike da kroz priču odrastanja dve najbolje škoske drugarice koje tumače Marija Pantin i Milena Božić spoznaju dileme prema ovom večito apstraktnom pojmu i nedostižnom idealu, zbog čega imaju potrebu da komuniciraju sa publikom i traže odgovore. Zajedno sa Jankom Cekićem koji u predstavi tumači lik moderatora i psihoterapeuta, glumice će prikazati kako izgledaju određeni životni periodi i u njima naša očekivanja kada je u pitanju – ljubav. Predstava pruža istovremeno i poseban muzički doživljaj, uz songove i posebno aranžiranu muziku za ovu priliku.

Related posts

Leave a Comment