ASFALTIRANJE U SELU LAJKOVCU

Opštinsko rukovodstvo je obišlo završne radove na asfaltiranju ulice Vojislava Ilića u Selu Lajkovcu. Reč je o deonici od 800 metara. izvođač radova je ”Šumadija put”, a ukupna vrednost investicije je 12 miliona dinara. Rebalansom budžeta, već u septembru, biće izdvojena sredstva za preostalu deonicu ove ulice u dužini od 400 metara i njen kompletan završetak. Ovo je prometna i važna ulica za meštane, jer se radi o potezu koji gravitira ka centru Lajkovca.
Predsednik opštine Lajkovac, Andrija Živović izrazio je zadovoljstvo kvalitetom i dinamikom radova, istakavši značaj ove ulice, jer je veliki broj meštana koristi na putu prema centru Lajkovca. Predsednik je najavio nastavak radova na uređenju putne infrastrukture, uovom delu. Sledi asfaltiranje ulice Milene Petrović Baril, a tender za ovu ulicu je upravo u toku.
Podsećamo, za lokalne nekategorisne puteve i ulice, odnosno revitalizaciju putne mreže, u provoj polovini ove godine. iz opštinskog budžeta odvojeno je oko 50 miliona dinara.
Ova praksa biće nastavljena krajem ove i u narednoj godini,s tim što će akcenat biti na onim selima koja su u ranijem periodu bila zapostavljena, poputi Bajevca, Ćelija, Stepanja…
Radiće se planski, sa ciljem da sva mesta dobiju određenu, ravnomernu kilometražu asfalta, rekao je predsednik Živković.

Related posts