ŽELEZNIČAR U PLEJ – OF SA PRVOG MESTA

Posle poraza Jedinstva od Crvene zvezde u derbiju poslednjeg kola odbojkašice Železničara su završile ligaški deo prvenstva na prvom mestu!

Posle puno preokreta i uzbuđenja utakmica Jedinstvo – Crvena zvezda završena je rezultatom 2:3 (25:19, 20:25, 21:25, 25:19, 9:15). U drugom večerašnjem susretu Ub je pobedio TENT sa 3:1 i potvrdio četvrto mesto.

Železničar i Jedinstvo imaju isti broj bodova, ali lajkovački tim ima pobedu više. To Železničaru  omogućava da, bar na papiru, ima lakši raspored u plej-ofu, ali je večerašnjom pobedom i Zvezda izbegla da se u polufinalu sretne sa Železničarom. Verovatno je, između ostalog, i to bila motivacija crveno-belim odbojkašicama da maksimalno ozbiljno odigraju meč u Staroj Pazovi. Inače, beogradski tim je jedini koji je ove sezone pobedio Jedinstvo u oba susreta.

U četvrtfinalu plej-ofa sastaju se: Železničar-Inđija, Jedinstvo-Srem, Crvena zvezda-Partizan i Ub-TENT. S obzirom na to da su lajkovačke odbojkašice veliki favorit protiv Inđije, u polufinalu bi trebalo da se sastanu sa pobednikom duela između Uba i TENT-a.

Related posts

Leave a Comment