MLAĐE SENIORKE SRBIJE PONOVO VICEŠAMPIONKE EVROPE

Mlađe seniorke Srbije (do 22 godine, igračice rođene 2003. i mlađe) osvojile su srebrnu medalju na drugom Evropskom prvenstvu.

Domaćin Italija je večeras u Lećeu u finalu pobedila Srbiju sa 3:0, po setovima 26:24, 25:18 i 25:23, posle 79 minuta igre. Srebrne medalje u Lajkovac donose Stefana Pakić, Ksenija Tomić i Jovana Zelenović. Bronzanu medalju osvojila je Turska pobedom nad Poljskom od 3:0.

Ponovio se prošlogodišnji scenario, kada je Italija takođe bila domaćin i u finalu savladala našu reprezentaciju. Hrabro i požrtvovano su igrale izabranice Marijane Boričić, ali nisu uspele da ponove sinoćni podvig, kada su posle velike borbe u pet setova pobedile Tursku. Vrlo neizvesno bilo je u prvom i trećem setu, koje su naše devojke izgubile sa dva poena razlike.

Najviše poena za Srbiju osvojile su Zelenović i Tica, po 10, dok je Ksenija Tomić upisala 9, a Čikuc Nataša 8. U najbolji tim drugog Evropskog prvenstva izabrane su Branka Tica i Iva Šućurović, koje su proglašene su za najboljeg primača i blokera.

Na premijernom prvenstvu Evrope pre dve godine, takođe odigranom u Italiji, bio je isti raspored na vrhu: Italija je bila prvoplasirana, Srbija druga, a Turska treća.

Foto: Odbojkaški savez Srbije

Related posts

Leave a Comment