“GORNJANI – DONJANI” 7. JULA U TRI DISCIPLINE

U okviru manifestacije Dani Lajkovca, u nedelju 7. jula održaće se pravi lajkovački sportsko – rekreativni spektakl, u organizaciji Opštinskog sporstkog saveza i pod generalnim pokroviteljstvom opštine Lajkovac, oličen u tradiciinalnom sportskom nadmetanju u tri discipline između “Gornjana” i “Donjana”.

Ovo tradicionalno sportsko takmičenje je svojevrsni višedimenzionalni kolorit simbolične lokalne “geografske” podele.

U tradiciji dugoj više od pola veka, Lajkovčani koji žive do i od Železničke stanice su se do sada u julskim susretima nadmetali samo u fudbalu, a  obnovljeni tradicionalni turnir između „Gornjana“ i „Donjana“ je od prošle godine proširen na još dve discipline, košarku i tenis.

Interesovanje za ovaj lep sportski događaj karakterističan za Lajkovac je veliko, odziv sportista je odličan, a očekuje se da će turnir i ovoga puta okupiti izuzetno veliki broj učesnika i animirati veliki broj posetilaca.

Organizatori pozivaju građane da dođu u što većem broju i budu deo ovog lokalnog sportsko  – rekreativnog spektakla.

Fudbal će se igrati na glavnom stadionu “Železničara”, košarka (3 na 3) na Željinom, a tenis na terenima Ustanove za sport.

RASPORED TAKMIČENJA, NEDELJA, 7. JUL:

FUDBAL:

Veterani 50+, start 17,30h

1 poluvrememe po 40 minuta (ili 2 poluvremena po 20 minuta)

Seniori: start 18,15 min

2 poluvremena po 35 minuta

Veterani:  35-50, start 19,30h

2 poluvremena po 30 minuta

BASKET: start u 18,00, Željin basket teren

TENIS:  – start 08,00

Predviđene su i simbolične nagrade za najbolje učesnike, a ideja organizatora je veliki prelazni pehar za ekipu pobednika, pri čemu bi se uzimalo u obzir bodovanje u svim kategorijama takmičenja

Inače, obnova tradicionalnog sportskog nadmetanja između Gornjana i Donjana, koje za Lajkovčane ima posebnu dimenziju, je jedna u nizu lepih stvari koju je inicirao Sportski savez opštine Lajkovac.

Podsećamo, pobednički pehar ostao je jula prošle godine kod ekipe Gornjana.

Organizator podvlači značaj činjenice da je lokalna samouprava prepoznala značaj ovog turnira i rekreativnog sporta, pa je i generalni pokrovitelj manifestacije, a lokalna samouprava izražava zadovoljstvo što je ova lepa tradicija obnovljena. 

Inače, obnova tradicionalnog sportskog nadmetanja između “Gornjana” i “Donjana”, koje za Lajkovčane ima posebnu dimenziju, je jedna u nizu lepih stvari koju je inicirao Sportski savez opštine Lajkovac.

Related posts

Leave a Comment