STEFANA, KSENIJA I JOVANA U FINALU EP ZA MLAĐE SENIORKE

Mlađe seniorke Srbije plasirale su se u finale drugog Evropskog prvenstva koje se održava u Italiji, a ogroman doprinos pobedi protiv Turske od 3:2 dale su čak tri odbojkašice lajkovačkog Železničara: Stefana Pakić, Jovana Zelenović i Ksenija Tomić! Zelenović sa 20 i Tomić sa 18 osvojile su najviše poena za našu reprezentaciju, dok je Stefana bila izvanredna na mestu libera, sa najviše prijema servisa u sastavu Srbije.

U velikom finalu Srbija će igrati protiv Italije, koja je u drugom polufinalu pobedila Poljsku sa 3:1. Utakmica se igra u subotu 6. jula od 21 čas, uz prenos na zvaničnom Jutjub kanalu Evropske odbojkaške federacija https://www.youtube.com/@CEVolleyball.

Nakon tri ubedljive pobede u grupi, protiv Poljske, Portugalije i Češke, naše reprezentativke su posle velike borbe uspele da savladaju jednog od najtežih protivnika na prvenstvu. Izabranice Marijane Boričić večeras su u Lećeu, u prvoj polufinalnoj utakmici, nadigrale Tursku sa 3:2, po setovima 25:20, 25:23, 20:25, 17:25 i 15:10, posle 116 minuta igre.

Uz Zelenović i Tomić najviđe poena za našu selekciju osvojile su Tica sa 12 i Nataša Čikuc sa 10.

Drugo po redu Evropsko prvenstvo za mlađe seniorke održava se u italijanskim gradovima Leće i Kopertino, a na prvom Srbija je osvojila srebrnu medalju.

Foto: Odbojkaški savez Srbije

Related posts

Leave a Comment