ODLIČNE IGRE VANJE IVANOVOVIĆ NA TREĆEM TURNIRU LIGE NACIJA

Primač Železničara Vanja Ivanović beleži odlične igre za podmlađenu seniorsku reprezentaciju Srbije na trećem turniru Lige nacija, koji se održava od 11. do 16. juna u japanskom gradu Fuokoka.

U prvoj utakmici protiv Holandije (1:3) Ivanović je bila druga po efikasnosti sa 15 poena, iza Bukilić sa 24. U drugom meču, protiv Francuske, koji je završen identičnim rezultatom, Vanja Bukilić je osvojila 26, a Vanja Ivanović 17 poena.

Našoj reprezentaciji ostale su još dve utakmice: u subotu protiv domaćina Japana, u nedelju je suparnik Italija.

Podsećamo da je Vanja Ivanović igrala i na prvom turniru u Rio de Žaneiru, sa znatno iskusnijim odbojkašicama, kada je bila jedini primač iz domaćih klubova u našoj seniorskoj selekciji.

Imajući u vidu da je selektor Đovani Gvideti na Kopaoniku započeo pripreme prve postave Srbije za Olimpijske igre, u Japan je otputovala podmlađena reprezentacija, sastavljena od igračica koje su prethodno prvenstvo igrale u domaćim klubovima. Saim Pakan, asistent Đovanija Gvidetija, prvi je trener na turniru u Fukuoki i predvodi ovaj sastav:

Tehničari: Marija Miljević i Rada Perović.

Korektori: Vanja Bukilić i Milica Vidačić.

Libera: Bojana Gočanin i Milica Medved.

Blokeri: Minja Osmajić, Ana Malešević, Iva Šućurović i Nataša Čikuc Dins.

Primači: Vanja Ivanović, Mina Mijatović, Jovana Cvetković i Branka Tica.

Među 16 odbojkašica koje su na pripremama za Olimpijadu nalazi se i nekadašnja odbojkašica Železničara Aleksandra Uzelac, osvajač seniorske srebrne medalje na Evropskom prvenstvu.

Iz redova Železničara na početnim pripremama reprezentacije (širi spisak) bile su i libero Stefana Pakić i korektor Jovana Zelenović

Related posts

Leave a Comment