LITERARNA SEKCIJA „RAZIGRANO PERO” U MEĐUNARODNOM DEČJEM ŽIRIJU

Literarna sekcija „Razigrano pero” OŠ „Mile Dubljević” iz Lajkovca uspešno privodi kraju rad u ovoj školskoj godini. Nakon šeste nagrade na Republičkom takmičenju literarnih sekcija Srbije, 40 međunarodnih i republičkih nagrada i 37 objavljenih radova u zbornicima i zbirkama mladih pesnika, članovi Literarne sekcije „Razigrano pero” ovenčani su još jednim priznanjem na kraju školske  2023/2024. od „Niškog kreativnog studija” i Internet časopisa za podsticanje dečjeg stvaralaštva „Tabla” sa kojim literarna sekcija sarađuje duže od decenije.

Literarna sekcija „Razigrano pero”, kao jedna od deset odabranih literarnih sekcija škola iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije sedmi put učestvuje u radu Dečjeg žirija „Tabla Festa”, međunarodnog literarnog konkursa koji organizuju „Niški kreativni studio” i Internet časopis za podsticanje dečjeg stvaralaštva „Tabla”.

Članovi literarne sekcije, uz mentorstvo rukovodioca sekcije Lidije Marić Jovanović i Sonje Milovanović, učestvovali su u radu Dečjeg žirija „Tabla Festa 24” ocenjujući i rangirajući literarne radove učenika koji su pristigli na konkurs iz cele Srbije i regiona.

Ove godine Dečji žiri sekcije iz Lajkovca činili su učenici starijih razreda koji su se sami prijavili za ovaj projekat i imaju iskustva u žiriranju. Članovi žirija imali su zadatak da odaberu po 15 najboljih radova raspoređenih u tri kategorije: učenici I i II, učenici III, IV i V i učenici VI, VII i VIII razreda. Većina članova ovogodišnjeg žirija dugogodišnji su članovi Literarne sekcije „Razigrano pero”, višestruko nagrađivani autori na različitim literarnim konkursima (od opštinskog do međunarodnog nivoa) i mladi pesnici čiji su literarni radovi objavljivani u različitim zbirkama pesama mladih autora, u časopisima i na internet portalima koji podržavaju stvaralaštvo mladih.

Related posts

Leave a Comment