USPEH VINDIJE NA NOVOSADSKOM POLJOPRIVREDNOM SAJMU

Poslovni uspeh kompanije Vindija dobio je još jednu zvaničnu potvrdu, proizvodi prehrambene kompanije Vindija nagrađeni su sa 2 titule Šampiona i 12 velikih zlatnih medalja na 91. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

Ovo su sjajni postignuti rezultati kompanije sa ovog regiona, uz važnu napomenu da je Prehrambena industrija Vindija d.o.o. Lajkovac prisutna ovde već skoro dve decenije.

Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu u Vojvodini prestižan je događaj u regiji, koji okuplja stručnjake iz poljoprivrednog sektora. Vindija je nagrađena sa 12 velikih zlatnih medalja za izuzetan kvalitet širokog asortimana ‘z bregov mleka i asortiman ‘z bregov proteinskih napitaka, deserata te programa Vindija tvrdih sireva. Uz to, tvrdi kozji sir Caprodur, inače najnagrađivaniji Vindijin sir, ovenčan je šampionskim peharom u grupi tvrdih sireva dok je celokupan asortiman nagrađen velikim zlatnim šampionskim peharom za izuzetan kvalitet prehrambenih proizvoda.

Osim šampionskog pehara i velike zlatne medalje za tvrdi kozji sir Caprodur koji se oduvek ističe svojim ukusom i kvalitetom, na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, Vindija je nagrađena i sa velikim zlatnim medaljama za ‘z bregov dugotrajno mleko s 2,8% mlečne masti, dugotrajno kozje mleko u pakovanju od 0,5 litara, popularne ‘z bregov Protein napitke sa ukusom vanile, jagode, čokolada-banane, pistaća i bele čokolade-maline. Uz to, nagrađeni su i mlečni puding Choco Loco, tvrdi kravlji sir Bovidur i ovčji Ovidur.

Vindijini sirevi proizvode se još od 1970. godine prema izvornim recepturama i tradicionalnim metodama, što rezultira kreacijom vrhunskih tvrdih sireva od kozjeg, ovčjeg i kravljeg mleka, čiji se kvalitet iz godine u godinu potvrđuje na najvećim, svetski poznatim, ocenjivanjima kvaliteta poput nemačkog DLG-a, World Cheese Awards-a u Norveškoj i Superior Taste Award-a u Briselu.

S druge strane, ‘z bregov Protein asortiman nastao je kao odgovor na potrebe sportista, ali i rekreativaca za dodatnim unosom proteina i u rekordnom roku postao omiljen izbor potrošača u čitavoj regiji. Ovi proizvodi, od mlečnih napitaka do pudinga, donose visokokvalitetne proteine ključne za izgradnju mišićne mase i regeneraciju tkiva, sa ukusima koji pružaju potpuni „guilt-free“ užitak u hrani. Bez obzira na stil života ili sportske ciljeve, ‘z bregov Protein proizvodi pružaju dodatnu podršku za bezbrižan aktivan i zdrav život.

12 velikih zlatnih medalja i dve titule Šampiona na 91. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu potvrda su da kompanija ulaže napore u dobrom smeru i dodatna motivacija da nastavi da napreduje u poslovanju, poručuju iz Vindije.

Svoj put kompanija započela je kao mala gradska mlekara u Varaždinu, još 1959. godine, što znači da ove godine ponosno obeležava 65 godina postojanja i uspešnog poslovanja, čime se dodatno ističe neprekidna posvećenost inovativnim rešenjima i održavanju kvaliteta. Poslovna filozofija Vindije podrazumeva visoke kriterijume, kao i stalno pomeranje i postavljanje novih standarda u brizi za životnu sredinu, zajednicu i buduće generacije.

Grupa Vindija ima središte u Varaždinu, te članice, kako u Hrvatskoj, tako i u regiji. Sa ukupno 9 članica u grupaciji i proizvodnim pogonima u Hrvatskoj i Srbiji, kompanija zapošljava gotovo 4300 osoba, od čega 500 u našoj zemlji – i to sa trendom rasta.

S posebnom pažnjom i uz pomoć najsavremenijih tehnologija, kompanija se ponosi sa više od 1400 ukusnih mlečnih, mesnih, voćnih i biljnih proizvoda, a asortiman čini više od 10 jakih brendova: ‘z bregov, Sirevi Vindija, ‘z bregov Protein, Cekin piletina, Vindon puretina, Iso Sport, Vindi sokovi, Fortia jogurti, Dar biljni proizvodi i Vivis krem sir.

U Srbiji, Vindijini proizvodni pogoni postoje već 15 godina, od 2009. godine, i sa potpuno zatvorenim proizvodnim ciklusom. U svom sastavu ima sopstvenu proizvodnju stočne hrane u Valjevu, svoje farme i industriju mesa u Plandištu, što Cekin proizvodima koji se proizvode u Srbiji daje poseban kvalitet.

Na farmama u Srbiji se kvalitet strogo kontroliše, kao i ishrana životinja koja je bazirana na pšenici i kukuruzu koji se otkupljuju na domaćem tržištu uz stroge sisteme kontrole kvaliteta. Formirana interna laboratorija, kao i nezavisna veterinarska služba, vode računa o tome da na tržište dospevaju samo najbolji Cekin proizvodi koji imaju prepoznatljivi tradicionalni ukus zbog načina proizvodnje koji izdvaja Cekin piletinu i koji je prepoznat od strane krajnjih potrošača.

Danas Vindija posluje na 19 tržišta: proizvodnja je proširena i na tržišta regije, pa su Vindijini proizvodi dostupni, ne samo na policama susednih zemalja, nego i na području čitave Evrope.

Related posts

Leave a Comment