ODRŽANA PROMOCIJA DRUGE ZBIRKE PESAMA DRAGANE ANDRIĆ

Nakon pesničkog prvenca pod nazivom “Vlasnica vremena”, Dragana Andrić je u prisustvu brojne publike predstavila javnosti i svoju drugu po redu pesničku knjigu “Iz velike daljine”.

Predstavljanje knjige organizovala je Biblioteka “Radovan Beli Marković”, a prvobitno zamišljena promocija u Zavičajnom konaku biblioteke, održana je na otvorenom, na atraktivnom prostoru amfiteatra, odnosno na letnjoj pozornici biblioteke.

Ovom pesničkom promocijom, kako je rekla u svom uvodnom obraćanju prisutnima direktorka biblioteke Snežana Škorić, Zavičajno odeljenje nastavlja predstavljanje i promociju zavičajnih stvaralaca.

Pored autorke, govorili su i urednica Zorana Golubović, kao i recezent knjige Daren Milivojević.

Učesnici programa bili su Ljiljana Vlahović, Vesna Jovanović, Radoslavka Lazić i Slobodan Andrić, koji su kazivali pesme iz nove zbirke Dragane Andrić.

U pratećem muzičkom delu programa nastupao je Raša Vranjković, koji je pesmom i gitarom upotpunio ugođaj publici.

Posebnu pažnju na promociji autorka je u svojim obraćanjima posvetila svojoj porodici, prijateljima i saradnicima, a najavila je izlazak treće pesničke knjige, uz opasku da puno stvara i da ima veliki broj napisanih pesama.

Daren Milivojević, recezent i druge pesničke knjige Dragane Andrić je na kraju pesničke večeri podsetio na reči čuvenog Ive Andrića: “Zaborav sve leči, a pesma je najlepši način zaborava, jer u pesmi se čovek seća samo onoga što voli” i to je bila najlepša poruka za kraj ovog pesničkog druženja.

Related posts

Leave a Comment