BORAČKOM KARTICOM DO PRIORITETA

Predsednik Udruženja boraca  rata od 1991. do 1999. godine, Aleksandar Pavić, pohvalio je sve zaposlene u Zdravstvenom centru Valjevo izrazivši veliku zahvalnost na saradnji i lečenju boraca. ZC Valjevo i Udruženje boraca su uspostavili novu saradnju da borci uz legitimaciju imaju prioritet prilikom pregleda.

– Ovo je samo jedna u nizu od saradnji koje smo do sada imali i koje planiramo u budućnosti. Zajedničkom inicijativom smo uspeli da borci dobiju status kakav zaslužuju, a ovaj prioritet uz boračku legitimaciju je korak ka tome. Minimalno je da mogu da se leče i da dobiju zdravstvenu negu kakvu zaslužuju. Ovom saradnjom sa ZC Valjevo smo primer u Srbiji kako treba da se odnosi prema borcima jer su borci jednakategorija kada je najteže uvek su tu. Osim zahvalnosti zdravstvenim radnicima, zamolio bih ih sve još jednom da uvek razumeju šta znači biti borac i da je to jedna osetljiva populacija – rekao je Aleksandar Pavić, dodajući da su u prethodnom periodu borci učestvovali u divnoj akciji kada su se samoinicijativno organizovali, obratili tadašnjoj upravi bolnice i okrečili par odeljenja kojima je to bilo najpotrebnije, uz obećanje da će kad god bude bilo potrebno, borci biti tu za bolnicu i u budućnosti.

V.d. direktora Zdravstvenog centra Valjevo, dr Vladimir Pantelić istakao je izuzetnu saradnju sa Udruženjem boraca već duže vreme.

– Nosioci boračke legitimacije će imati prioritet prilikom pregleda u ZC Valjevo. Znamo da su borci uvek prvi na braniku otadžbine, a ovoje jedan od načina da im se odužimo. Ovim malim gestom možemo da im izađemo u susret sada kada smo mi njima potrebni. Iz resornog ministarstva su nas obilazili i ministri i pomoćnici ministra da obilaze borce koji su bili kod nas na hospitalnom lečenju. Najviše boraca u proteklom periodu je ležalo na odeljenju hirurgije, na odeljenju gastroenterologije i pneumoftiziologije. Što se tiče pregleda tu je dijapazon širok, uglavnom sve internističke grane su zastupljene. Na primer u toku jedne nedelje u proseku imamo od sedam do deset pregleda boraca – naveo je dr Pantelić.

Related posts

Leave a Comment