GINO VANNELLI NA 40. VALJEVSKOM DŽEZ FESTU

Valjevski Džez fest, jedna od najdugovečnijih manifestacija u regionu, održaće se od 16. do 18. maja, a ovogodišnji moto je „Istorija, tradicija, spektakl“, jer se obeležava četiri decenije postojanja festivala, koji je ugostio sva prestižna imena džez scene sa naših prostora.

Kako je saopšteno iz valjevskog Centra za kulturu, u skladu sa značajem velikog jubileja, organizatori su ove godine učinili još jedan iskorak u želji da pokažu da je Valjevo sa aspekta vizije, organizacije i posebno izbora izvođača u potpunosti doraslo ambicijama da se takav događaj obeželi dostojno.

„Imamo veliku čast da premijerno u ovom delu Evrope predstavimo veliku svetsku zvezdu Gina Vannellija. Time je festival prvi put dobio internacionalni karakter, uz pozicioniranje na mapi ozbiljnih evropskih događaja. To je i bio cilj kada smo pravili viziju budućnosti rasta i razvoja najstarije manifestacije u gradu. Takođe, najavljujemo i nastupe domaćih talentovanih izvođača na čelu sa pijanistom Slobodanom Dragovićem, uz posebnu poslasticu za džez sladokusce – nastup Big Band-a RTS sa nenadmašnim Urošem Perićem. Oni će izvesti program pod nazivom Tribute to Ray Charles“, kaže Milan Đurđević, umetnički direktor festivala.

Gino Vannelli nastupa 16. maja u sali Omni centra, a preostala dva programa će biti održana 17. i 18. maja na Trgu Desanke Maksimović. Ulaz je besplatan.

Related posts

Leave a Comment