U ZAVIČAJNOM KONAKU BIBLIOTEKE 16. SAMOSTALNA IZLOŽBA RADOSLAVKE LAZIĆ

U organizaciji Biblioteke “Radovan Beli Marković”, izložba skulptura i oslikanih tikvi Radoslavke Lazić pod nazivom Šapat kamena/TikvArt biće dostupna javnosti u zavičajnom konaku lajkovačke biblioteke od četvrtka 25. aprila.

Ovo je 16. samostalna izložba Radoslavke Lazić, vajarke, slikarke i pesnikine rođene u Jabučju, čiji su umetnički radovi njen alter ego i njena avantura. Uz to, svoje skulpture i oslikane tikve ozvučila je i svojom prepoznatljivom rimom.

Nakon decenija života u užurbanom Beogradu, Radoslavka Lazić, pesnikinja, vajarka i slikarka rešila je da se vrati u rodno selo Jabučje i posveti svojim umetničkim talentima.  

Kreacije ove umetnice svedoče o neumornoj potrazi za lepotom, emocijama i beskrajnim mogućnostima stvaralačkog izraza.

Prema rečima istoričarke umetnosti Aleksandre Tanić, Radoslavku Lazić možemo svrstati u red naivnih, samoukih umetnika koji svoju likovnu sintaksu grade na temeljima jedne spontane, intuitivne, unutrašnje struje, nezainteresovane za umetničke tendencije vremena u kome stvaraju.

Do sada je samostalne izložbe imala u biblioteci „Dimitrije Tucović“ u Lazarevcu, Kulturnim centrima „Čukarica“ i „Rakovica“ u Beogradu, Kulturnom centru „Ub“, ljiškoj biblioteci, Sopotu, Mladenovcu, Lazarevcu, osnovnim školama u Jabučju i Lajkovcu, srednjoj školi u Lajkovcu i Etno kući „Mile“, a izlagala je i u Kulturnom centru „Hadži Ruvim“ u Lajkovcu.

Bila je učesnik likovne kolonije u Ljigu, a u maju je očekuje i samostalna izložba u Republici Srpskoj.

Radoslavka Lazić je član Srpskog akademskog društva „Vizantija“, Pesničkog društva „Dimitrije Tucović“ i Književnog društva „Rakovica“.

Related posts

Leave a Comment