MEĐUNARODNI USPEH PET UČENIKA MUZIČKE ŠKOLE

Na 10. Međunarodnom takmičenju iz solfeđa i teorije muzike održanom u Muzičkoj školi “Stanislav Binički” u Beogradu učestvovalo je pet učenika OMŠ “Živorad Grbić” IO Lajkovac i svih petoro su briljirali.

U disciplini teorija muzike na ovom prestižnom takmičenju, u konkurenciji još oko 370 učenika iz regiona, učenici iz Lajkovca ostvarili su sjajne rezultate i postigli zapažen uspeh.  

Pod mentorstvom nastavnice Teodore Damnjanović, u kategoriji teorija muzike takmičari iz Lajkovca osvojili su četiri prva i jedno drugo mesto: Miloš Petrović, drugi razred – I nagrada, 100 bodova; Lana Milošević, treći razred – I nagrada, 99 bodova; Veljko Jovanović, drugi razred – I nagrada, 97 bodova; Ana Metikoš, treći razred – I nagrada, 93 boda i Maša Milijanović, drugi razred – II nagrada, 88 bodova.

Inače, ovo je već “ustaljena” pobednička ekipa takmičara iz Lajkovca u disciplini teorije muzike, jer je nekima već drugo ili treće uspešno takmičenje, iako su tek drugi i treći razred u osnovnoj muzičkoj školi.

Related posts

Leave a Comment