PROMOCIJA ZBIRKE PESAMA RADOSLAVKE LAZIĆ

Nakon brojnih predstavljanja u regionu, pesničku promociju u Lajkovcu, paralelno sa samostalnom izložbom, imaće Radoslavka Lazić.  

Biblioteka “Radovan Beli Marković” u četvrtak 25. aprila od 19 časova u svom novom atraktivnom prostoru organizuje promociju zbirke pesama  pod nazivom Vrane i promaja, autorke Radoslavke Lazić.

Vrane i promaja su zbirka rodoljubive, ljubavne i zavičajne poezije.

Pored autorke, učesnici programa biće direktorka biblioteke Snežana Škorić i profesor srpskog jezika i književnosti Daren Milivojević.

U pratećem delu programa nastupiće recitatori Isidora Jovanović, Aleksandra Jeremić, Tereza Gaubac, Aleksandra Bojičić i Kalina Tomašević, kao i muzički izvođači na fruli i harmonici Biljana Paunović i Nevena Paunović.

Inače, svojom poezijom Radoslavka Lazić učestvovala je u brojnim zbornicima, u humanitarnom projektu „Pokušaj da hodaš u mojim cipelama“, a sa zdravicama u manifestacijama poput „Kosidba na Rajcu“, „Sajam šljive“ u Osečini i „Dragačevski sabor” u Guči. Pobednica je književnog konkursa „Vino je poezija u čaši“.

Radoslavka Lazić je član Srpskog akademskog društva „Vizantija“, Pesničkog društva „Dimitrije Tucović“ i Književnog društva „Rakovica“.

Related posts

Leave a Comment