“LEPTIRIĆ” SPREMAN DA 1. SEPTEMBRA ZABLISTA PUNIM SJAJEM

PU “Leptirić” i ovoga puta potpuno spremno dočekuje 1. septembar i početak nove  vaspitne 2023/2024. godine.

Dvorište i zgrada ustanove će ponovo oživeli u besprekorno uređenom i brižljivo pripremljenom ambijentu.

Po prijemu dece, državna himna “Bože pravde” će u lajkovačkom “Leptiriću” u svim vaspitnim grupama biti intonirana u 8 časova.

Direktorka ustanove Mila Mitrović Lončar je istakla, da su 1. septembru prethodile sveobuhvatne pripreme. Poslednje sedmice avgusta, u skladu sa Godišnjim planom rada ustanova nije radila i u toj nedelji je okrečena, sređena, dezinfikovana  i uređena u skladu sa Novim osnovama programa, koji se primenjuju od prošle vaspitne godine. Ustanova je spremna da dočeka nove mališane, kao i sve one one koji su odmarali tokom leta.

“Svaka nova generacija donosi i nove izazove i motivaciju za što bolji i kreativniji rad, a naše vaspitno osoblje je protekle radne godine uspešno realizovalo vaspitno obrazovni rad sa decom u prvoj godini Novih osnova programa tzv. Godine uzleta. Ove godine sa iskustvom više oplemenili su kako zajedničke prostore, tako i svoje sobe sa materijalima koji decu podstiču na istraživanje, eksperimentisanje i stvaralaštvo, saradnju”. – rekla je direktorka ustanove Mila Lončar Mitrović.

U sistem predškolskog obrazovanja i vaspitanja od prvog septembra biće uključeno 427 dece, od toga 102 u jaslenim grupama, a 325 u vrtićkim grupama, sa napomenom da ne postoji lista čekanja u lajkovačkoj ustanovi i da su sva deca koja su konkurisala za prijem u vrtić primljena. Roditeljski sastanci za novoupisanu decu održani su sredinom avgusta, dok se ostali roditeljski sastanci planiraju najkasnije do 15. septembra.

Ono sto je osobenost lajkovačkog “Leptirića” jeste učešće na kulturnim i javnim manifestacijama, pa će već  1. septembra pripremno predškolska grupa učestvovati na manifestaciji “Sajam šljiva” u Osečini, a slede i druge festivalske aktivnosti, napominje direktorka ustanove:

“Na najlepši mogući način novu radnu godinu započeće i pripremno predškolska grupa Milke Spasić i Spomenke Milivojević koja će sa muzičko scenskom tačkom, učestvovati na Sajmu šljiva u Osečini. Domaćin Dečjeg karnevale u okviru sajma je predškolska ustanova “Lane” koja će naše mališane dočekati terenima za male sportove. Ovo delo prikazuje periode čovekovog života sa akcentom na predškolsko doba i sve njegove prednosti. Nakon Osečine, naša ustanova odazvaće se i pozivu da učestvuje na Kraljevskom karnevalu u Banji Koviljači koji je ove godine zbog vremenskih neprilika više puta odlagan”.

Kontinuirana organizovana briga o najmlađima, u kojoj su svi subjekti u lancu ustaljeno na visini zadatka, rezultirala je time da Lajkovac ima jedan od najbesprekornijih vrtića u okruženju, bez liste čekanja, u kome se poklanja sveobuhvatna pažnja najmlađima. Boravak mališana u ustanovi prate brojne aktivnosti koje stimulišu njihovu kreativnost i punu socijalizaciju, tako da iz “Leptirića” izlaze potpuno spremni za nove životne izazove.

Related posts

Leave a Comment